Най-бързо говорещата жена в света: Интернет ми даде тласък

Фран Кепоу произнася 10 думи в секунда

Фран Кепоу. Снимка: www.francapo.com

Фран Кепоу е записана в Книгата на Гинес като най-бързо говорещата жена в света. За една минута тя може да произнесе 603,32 думи или 10 думи в секунда. Наричат я “моторната уста” и тя не се обижда от това, а дори се гордее. Фран е комедийна актриса, писателка, рекламно лице и авантюристка. Гостувала е в над 250 телевизионни предавания и в повече от 1000 радиошоута, включително в това на Хауърд Стърн. В рекламните клипове, в които е участвала, е играла най-разнообразни персонажи – от съдия до 100-годишна жена.

Фран е обиколила почти целия свят и е скачала десетки пъти с бънджи, плувала е с акули, управлявала е военен самолет, спускала се е с колело по кратера на вулкан, влизала е леговище на полярна мечка, изкачвала е Килиманджаро и се е гмуркала до мястото, където се намират останките на кораба “Титаник”. Пред журналиста и издател Норм Голдман Фран разказва за заниманията и приключенията си.

– Фран, как се насочи към шоубизнеса?
– Учех право в колеж в Куинс и една вечер излязохме с приятели. Аз ги забавлявах нещо и по едно време единият от тях ми каза, че трябва да започна да правя комедийно шоу в някой клуб. Колкото повече мислех, толкова повече ми харесваше идеята. Но не бях сигурна дали е разумно да го правя. Затова се помолих на Бог: “Ако трябва да започна да правя комедийно шоу, дай ми знак”. През следващите седмици се случиха няколко странни неща. Първо ми върнаха една курсова работа, на която преподавателят беше написал: “Имаш страхотно чувство за хумор, използвай го, за да изкарваш пари”. Помислих, че е просто съвпадение. После, докато чаках на опашка пред театъра с една приятелка, непознато момче ме потупа по рамото и каза: “Извинявай, че те притеснявам, но дочух какво говориш и смятам, че си страшно забавна”. Бях поласкана, но отново не го приех като знак от Господ. Но когато на следващия ден отивах към колежа, видях, че входът, през който обикновено влизах, е затворен и трябваше да мина отзад. И на съседната до колежа сграда висеше огромна табела с надпис “Прослушване за комици”. Победителят щеше да спечели работа в клуб, който беше само на две пресечки от мястото, където живеех. Това беше знакът, който чаках. Явих се на прослушването и спечелих.

[swf] data=“http://www.youtube.com/v/6cojb0Qpgp0″, width=“425″, height=“350″ [/swf]

– Не съжаляваш ли, че заряза правото?
– Не мисля за това. Нещата, с които се занимавам, са ми достатъчно интересни.
– От всички неща, които правиш, кое ти доставя най-голямо удоволствие?
– Всичките ми харесват и се радвам, че има разнообразие в живота ми. Това го прави много по-интересен. Харесва ми да карам хората да се смеят и се надявам, че така забравят проблемите си поне за малко. Обичам да си измислям нови приключения, за да видя дали мога да се справя. Писането също ми доставя удоволствие. Вече имам 9 публикувани книги и страшно се радвам, когато видя някой в метрото или в автобуса да чете някоя от тях. Знам, че комуникацията с мен прави хората щастливи и съм доволна.
– Кои са най-популярните неща, които си озвучавала?
– Озвучавам предимно анимационни филмчета. Но съм участвала и в страшно много реклами.
– Кое е най-вълнуващото приключение, което си предприемала?
– О, това е много труден въпрос. Всички луди неща, които съм правила, са ми давали страхотен адреналин, но по различен начин. Обикновено съм много уплашена, но си повтарям: “Не се страхувай от нищо, ако все пак те е страх, направи каквото си решила”. Страхът не ме парализира, напротив – дава ми енергия. Но ако трябва да кажа кое ми е било най-трудно, може би това е изкачването на Килиманджаро.

[swf] data=“http://www.youtube.com/v/wCLLVgY6hnM“, width=“425″, height=“350″ [/swf]

– Присъствието ти в Интернет пространството даде ли тласък на кариерата ти?
– Абсолютно. 90% от ангажиментите си получавам от хора, които са разгледали уебсайта ми. Когато някой търси в Интернет комедиен актьор или говорител, моето име веднага изскача.
– Като каква искаш да те възприемат хората?
– Като жена, която живее както й харесва и е изпълнена с любов, смях и страст, но не приема “не” за отговор. Опитвам се да се възползвам максимално от нещата, които ми е дал Господ, и искам да накарам хората да правят същото.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.