Компромат, кал, защо сега предизборно? А кога? Да остане скрито ли?

Политици, медии, експерти, които открито или прикрито подкрепят ГЕРБ, се опитват да внушат идеята, че изтеклите в медиите потресаващи записи са предизборен компромат, кал, пъклен план и заговор.
Дали е така?

Най-напред на въпроса – защо точно сега излиза този запис? Отговорът е прост – направен е на 15 април и излиза на десетия ден. Чисто технически няма забавяне. Кога трябваше да излезе? След година? Като предишния скандален запис, в който Борисов разговаря с шефа на митниците?

И защо преди избори? А след изборите ли трябваше? Ченгетата, които са направили записа, е трябвало да проявят милосърдие, да помогнат на ГЕРБ да спечели изборите и после да го пускат?

Тогава много хора щяха да кажат – защо сега го пускате този запис, ако знаехме нямаше никога да гласуваме за ГЕРБ.

Тоест – претенцията, че записът излиза сега, идва единствено от хора, които са привърженици на ГЕРБ и Борисов и искат целия скандал да не се беше състоял и да остане скрит.

Но поведението на Борисов и Цветанов е скандално и това е видимо от почти всяко тяхно изявление. А изтеклият запис доказва онова, което се предполага или вече се знае. Вижда се, че когато не говори пред микрофоните на медиите, бившият премиер е много по-циничен и законите за нищо ги няма.

В цивилизована страна Борисов веднага щеше да бъде привикан на разпит и щеше да започне предварително производство за престъпления – за възпрепятстване на правосъдието, за уронване престижа на съдебната власт, за търговия с влияние. Но това означава главният прокурор Цацаров да разследва например как е назначен самият той, което няма как да се случи.

Разговорът е потресаващ, все едно става дума за епизод от филм на мафията. Прокурор и бивш министър наричат Борисов „шефа” и „началника”, който ги е събрал на разговор.

Всички разсъждения кой е направил тези записи или внушения, че това е предателят Найденов, излизат от хора, подкрепящи тази криминална групировка на власт. Все едно Найденов е нарушил омертата. А в от записа се вижда, че самият той се компрометира и може да бъде подведен под отговорност за казаното от самия него.

Тоест – търси се виновен на всяка цена, вместо медии, прокуратура и който и да е от коментиращите политици и т. нар. експерти да вникнат в чудовищното съдържание на разговора.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.