Дайнов, Тома Томов, Цветозар Томов, Гарелов призоваха без страх, масово на изборите

Снимка: Гласове

Политологът проф. Евгений Дайнов, жирналистът Тома Томов, социологът Цветозар Томов и журналистът Иван Гdрелов излязоха с общо възвание към избирателите да не се страхуват и да гласуват масово на изборите. То е отворено като подписка и кани и други да се присъединят. Ето съдържанието му:

Не на страха!

Маските паднаха. Политическите мародери започнаха да се цапат един друг. Тези, от които се страхуваше цялата страна, се оказаха жалки страхливци. Империята на злото се разпада. Печели народът, защото може да каже „Не на страха“ и да направи своя свободен избор.

Сега е времето да отстраним от властта тези, които принуждаваха младите да напускат България и да мизерстват и спестяват в чужбина, за да спасяват от глад своите близки; тези, които ни рекетираха с подкупи, налози и ограничения; които ни поучаваха да садим картофи, като че ли сме паднали от Луната; които ни залъгваха с мизерните пенсии, като ту ги „повишаваха“ със стотинки, ту се отказваха; които ни накараха да се страхуваме да не се разболеем, защото нямаме пари за болници и лекарства; които ни принудиха да пием мръсна вода и да ядем отровни храни; да изпращаме със страх децата си на училище, където могат да ги пребият, изнасилят и отровят с наркотици; които ни накараха да не се срамуваме, че сме безработни, защото цели градове и райони са като нас, само децата си не можем да гледаме в очите; тези, които измисляха как държавата да ни вземе и последните стотинки; които накараха народа си да тъне в мръсотия и нищета. Сега е времето, не можем да ги изтърпим още един мандат.

Сега е времето да изберем сред хората, които не се страхуваха, да се противопоставят на милиционерщината и грабителството, не правиха компромиси и не влизаха в колаборация с режима на „премиера-слънце“; тези, които са носители на европейското демократично мислене и на които Европа се доверява; тези, които са готови да обединят усилията си и да поведат страната ни към едно по-спокойно, сигурно и нормално бъдеще.

Сега е времето да направим избора – диктатура или демокрация, мизерия или добруване, България или Те.

Ако сте съгласни с нас, присъединете се!

Евгений Дайнов, Тома Томов, Цветозар Томов, Иван Гарелов

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.