Борисов коварно мачка Цветанов. Баснята за добрия вожд и лошия до него…

Цветанов тръгна по нанадолнището. 20 дни преди изборите прокуратурата съобщи официално, че има доказателства за негови незаконни действия във връзка с подслушването.

Който си въобразява, че това става без задкулисното участие на Борисов, значи е наивник. Втори депутат от ГЕРБ, приближен на Борисов – ченгето Иван Петров от РДВР Хасково – обяви, че Цветанов е подслушвал тотално и министрите, и своите от ГЕРБ.

Преди него същото каза и приятелят на Борисов (вече бивш или само за пред публика?) Емил Димитров – Емо Ротманса. Той дори обясни, че е извел семейството си в чужбина, защото се страхува от Цветанов.

След това бившият министър Мирослав Найденов каза същото за подслушванията на Цветанов, също обяви, че е извел семейството си от страната. Тогава в отговор ГЕРБ го изключи от партията, за смях на публиката.

Но не е смешно – щом депутати и министри обявяват, че се страхуват за семействата си от бившия вътрешен министър, то кой е бил (и още е?) на власт в МВР? Мафията?

Сега депутатът от ГЕРБ Иван Петров отива по-далеч – той е категоричен, че МВР е записало и разговора между Борисов, Кокинов и Мирослав Найденов.

Ето неговото обяснение: “Първо, защото има огромно недоверие към този вътрешен министър. Нямате представа софийските полицаи по какъв начин говорят за Цветанов – на средно и на по-висше ниво. Това ме кара да си мисля, че изнасянето на записи е ответна реакция, съпротива, наказателна форма срещу Цветанов”, коментира Петров.

Какво казва Борисов след тази случка? Ето какво: „Когато фактите говорят, и СРС-тата си мълчат – дълбоко вярвам в честните магистpати и истината pано или късно излиза наяве“ – това каза на предизборна среща във Варна.

Първото, което идва наум от тази реплика на Борисов е, че само на много семпъл човек, от среди на милицията и мутрите, може да му хрумне замени в една поговорка Бог със СРС. Иначе да го тълкува кой както ще. Но едва ли е в защита на Цветанов.

Дни по-рано Борисов каза, че Цветанов се е заклел в децата си, че не е подслушвал незаконно. Обслужващата журналистка Кулезич припомни това на Цветанов в интервю – че се е заклел в децата си, а той възрази – медиите казали повече, отколкото е казал Борисов. Тоест – не се е изсилвал чак с клетви.

Само сляп няма да види коварството на Борисов. Той хем пази Цветанов официално, хем подкрепя хора срещу него. Сега ще се опитат да изиграят сцената „Добрият Борисов се разделя с лоши Цветанов“. Който е наивен да вярва. Но да си спомни кой е главният поръчител на подслушванията (виж тук).

Каквото и да стане, накрая и двамата ще се изправят пред съда.

Нека помислят по този въпрос слагачите на Борисов от средите на политолози, медийни босове, разни центрове и фондации, които на практика крепят едно престъпно управление. Това няма как да бъде забравено.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.