Феноменът Кардашиян и остров Миконос

сестрите Кардашиян пристигат на Миконос. Снимка: прототема

В последните няколко дни сестрите Кардашиян, заедно с майка си, са на остров Миконос. Известните телевизионни персони са очаровани от белотата на Цикладските острови и синия цвят на Егейско море и заявяват, че са влюбени в „острова на ветровете“ и красотата му.

Натоварени с куфари и супер скъпите чанти Хермес госпожите Кардашиян, начело с бременната в седмия месец Ким, пристигнаха на остров Миконос в четвъртък, приковавайки интереса на медии от цял свят.

Островът не можеше да си представи по-добра реклама от тази. Милиони зрители на телевизията E! Entertainment, която излъчва пътуването на Кардашиян, следят с всички подробности всекидневието на знаменитостите. Истината е, че феноменът Кардашиян, въпреки че много хора го определят като „телевизионен боклук“, тези дни е в Гърция и поставя Миконос картата на маршрутите за богаташите.

Ако Ким Кардашиян напише думата „Миконос“ в социалната мрежа Туитър, 17,6 милиона потребители със смартфони в целия свят ще се опитат да разберат какво има предвид риалити звездата. Ако думата напише и сестра й Клои, още осем милиона „последователи“ ще научат, че момичетата са на гръцкия остров. Близо толкова са и тези, които са последователи на най-голямата сестра Кортни.

Общо над 32 милиона души четат туитовете на трите момичета. Ако се пресметне, че за всяка реклама трите сестри получават по 25 хиляди долара, то тогава безплатното представяне на Миконос поставя името Кардашиян начело на списъка с най-важните спонсори на гръцкия туризъм, поне за тази година.

Целият остров Миконос участва в организирането на пристигането на семейство Кардашиян. Кметът на острова Анастасиос Кусатанас убеди бизнеса, че посещението на сестрите е безплатна реклама на Миконос. Визитата на Кардашиян струва едва 20 хиляди евро – половината от цената на самолетните билети. Останалата част от сумата беше покрита с общински средства.

Всички нужди на семейството се плащат от спонсори. Охраната на Кардашиян е безплатна. Същото важи и за вилата, където са отседнали сестрите. Къщата е впечатляваща, разполага с басейн, джакузи, изумителна гледка, но и с кокошки и лози за пресъздаване на традиционна обстановка. Храната се доставя безплатно от най-добрите ресторанти на острова. Дори почистващите материали за вилата се доставят безплатно.

Сестрите Кардашиян имат търговската стойност на световен бранд и присъствието им, особено на супер звездата Ким, е гаранция за успех. Собственик на клуб в Лас Вегас, платил на Ким Кардашиян 500 хиляди евро, за да присъства на парти, казва: „Можеш да докараш която искаш звезда в заведението си, но ако дойде Ким е сигурно, че снимките ще се публикуват навсякъде“.

Заради това не е било никак лесно да ги убедят да дойдат в Миконос за заснемане на риалити шоуто, продуцирано от E! Entertainment. Според информацията от няколко месеца се води истинска битка между туристически дестинации в Испания, Мексико и Турция за това къде семейство Кардашиян да направят първите снимки за новия сезон.

Говори се, че и други държави са предлагали изключително големи суми за секси арменките. И как Миконос успя да убеди Кардашиян да го предпочетат? Относно Мексико се смята, че американските зрители са прекалено свикнали. Турция пък няма курорти, които привличат богаташи. Така Гърция е един добър избор за Кардашиян. Клои беше тук преди три години със съпруга си – баскетболиста от НБА Ламар Одом, за мач на националния отбор на САЩ с Гърция.

Преди няколко дни най-голямата сестра Кортни отпразнува рождения си ден в гръцка таверна в Малибу с кьопоолу и гръцка музика. Смята се, че продуцентите на шоуто и сестрите Кардашиян са разгледали снимки от гръцкия остров, избрали са места за снимки и са стигнали до най-доброто решение – Миконос.

За камериерките, които обслужват семейството е направен кастинг – те трябва да изглеждат добре и да говорят добре английски език. Фамилията се придружава от 45 души, сред които журналисти от американски лайфстайл списания, телевизии и охранители.

Между продуцентите на риалитото и компанията, която организира посещението на Кардашиян, е подписан договор за поверителност с клауза за обезщетение в размер на 5 милиона долара, за да не се разкриват подробности около престоя на сестрите. Договор за поверителност с клауза за обезщетение от един милион долара е подписан и между собственичката на вилата, където са отседнали арменките и продуцента на риалитото. Всички пътувания на хората, които придружават Кардашиян, са поети безплатно от туристическа агенция.

Семейство Кардашиян не са певици, нямат никакъв особен талант, нито притежават рядка красота. Това, което говорят в интервютата си, е скучно и клиширано. Въпреки това сестрите и майка им Крис са най-големите търговки в света в момента. Какво продават? Себе си.

За световния шоубизнес семейство Кардашиян са толкова емблематични, колкото и марката Кока-Кола. За една година те изкарват 65 милиона долара – повече от Анджелина Джоли, Сандра Бълок и Том Круз заедно. За да напишат нещо в Туитър, те получават 25 хиляди долара, а за да се появят на дадено събитие могат да поискат между 60 хиляди и един милион долара.

БТА

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.