В. „Всеки ден“ обърна палачинката и подпука Цветанов

В. „Всеки ден“ обърна палачинката като Бареков.

В. „Всеки ден“, собственост на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски, доскоро вeрeн пропагандатор на управлението на ГЕРБ, Бойко Борисов и Цветан Цветанов, се извъртя окончателно на 180 градуса. Водещото заглавие на първа страница на вестника е лаконично: „Цецо, играта свърши!“.

В предишните дни вестникът нашироко пускаше компромати срещу шефа на ГДБОП в оставка Флоров и за скандала с подслушването. Само допреди месец Цветан Цветанов беше свещена крава за изданието и за него пишеха като за мъртвец – или само добро, или нищо.
Преди това друго издание собственост на Пеевски, обърна гръб на доскорошната власт. Внезапно, но не и неочаквано в. „Уикенд“, за който неофициално се знае, че е собственост на Делян Пеевски и финансиран от банкера Цветан Василев, се обърна срещу бившия вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. В броя си от 19 април изданието посвети три страници на скандала с незаконното подслушване от МВР.

Публикацията беше поместена в рубриката „Голямото слухтене“ и в нея се твърдеше, че „И Слави Трифонов бил записван незаконно“, „Над 150 души са следени постоянно“, „Мобилните подслушвачи са внесени от Израел и струват около 4 млн. евро“. Публикацията беше изцяло в негативен тон спрямо Цветанов и индиректно го посочваше за основен виновник за подслушванията.

Подобни публикации във „Всеки ден“, както и в „Уикенд“ преди това, бяха немислими до неотдавна, тъй като в последните четири години тези медии се бяха превърнали в нещо като официоз на ГЕРБ и лично оръжие на Цветан Цветанов за изпълнение на мокри медийни поръчки.

Фактът, че обръщат рязко гръб на бившия вътрешен министър и председател на предизборния щаб на ГЕРБ, говори, че наистина има много сериозни размествания във властта и въпреки че до изборите Цветан Цветанов няма да се откаже от имунитета си, след като прокуратурата намери достатъчно доказателство срещу него, че е разпоредил незаконното подслушване, за него играта наистина е приключила.

По в. „Гласове“

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.