Откровенията на Уинона Райдър

Уинона Райдър. Снимка: Ройтерс

Когато се чудят как да се измъкнат от поредния скандал, новоизгряващите звезди биха могли да вземат пример за адекватно поведение от Уинона Райдър. На 12 декември 2001 г. актрисата беше арестувана за кражба на дизайнерски тоалети и аксесоари на стойност 5 хиляди долара от магазин в Бевърли Хилс. Още същата вечер тя беше освободена срещу гаранция от 20 хиляди долара. След последвалото дело Уинона трябваше да положи 480 часа общественополезен труд и да плати 3700 долара глоби и 6355 долара обезщетение на собствениците на магазина. Освен това съдията я задължи да посещава психотерапевт.

За изминалите 5 години и половина след скандала актрисата нито веднъж не пожела да коментира случилото се или да се опита да оправдае постъпката си. Но за августовския брой на списание “Воуг” тя най-накрая се съгласи да говори за деня на кражбата и последвалите събития. “Два месеца преди това си счупих ръката и докторът ми предписа болкоуспокоителни – разказва Уинона. – Отначало ги взимах, за да спре да ме боли, но когато ми мина, продължих да ги пия. Беше толкова странно, сякаш изобщо не можех да разсъждавам. Бях страшно объркана.”

Актрисата по време на съдебното дело срещу нея. Снимка: Ройтерс

Уинона все още била в състояние на “обърканост”, когато решила да обиколи магазините и после откраднала дрехите. “Вдигна се голям шум и това беше много смущаващо – казва тя по повод публикациите в таблоидите след ареста й. – Беше минало толкова малко време от атаките на 11 септември, а изведнъж цялото внимание на журналистите се насочи към мен, сякаш нямаше други важни новини, които да се отразяват. Реших да не казвам нито дума, да не давам никакви изявления. Не направих нищо. Просто изчаках всичко да отшуми.”

Райдър осъзнава, че е постъпила нередно, но казва, че не изпитва “някаква страхотна вина”, защото не е наранила никого. “Ако бях причинила физическа болка на някого, случаят щеше да е различен”, смята тя. По собствените й думи семейството й я е подкрепяло през цялото време. След приключването на делото тя се преместила да живее в Сан Франциско близо до дома на родителите си, където взела “добре обмисленото решение да не работи”. “Никой от близките ми не беше ядосан заради това, което направих – споделя Уинона. – Но всички бяха много загрижени за мен.”

Уинона заедно с един от най-близките си приятели – дизайнера Марк Джейкъбс. Снимка: Ройтерс

Актрисата, в чиято филмография присъстват филми като “Дракула”, “Невинни години”, “Къщата на духовете”, “Малки жени” и “Есен в Ню Йорк”, загърби киното за цели пет години. Но неотдавна тя реши да се върне към актьорската си кариера и в момента е ангажирана едновременно в три филма – “The Ten” с Джесика Алба, Адам Броуди и Пол Ръд, “Sex and Death 101” със Саймън Бейкър и Джули Бауън и “The Last Word” с Рей Романо.

След като възвърне позициите си в актьорския свят Райдър възнамерява да се посвети на друг, по-личен проект – собствено семейство. “Преди години си мислех, че на възрастта, на която съм сега, вече ще съм омъжена и ще имам поне едно дете – казва тя. – Много искам да бъда майка.”

Уинона, която в началото на 90-те беше сгодена за актьора Джони Деп, а след това и за Мат Деймън, в момента чакала да се появи “Г-н Подходящ”. “Журналистите все ме питат “Коя е любовта на живота ти?” – споделя актрисата. – Боже мой, надявам се все още да не съм я открила, иначе защо ще съм сама?! Ако съм срещнала мъжа на живота си и съм се разминала с него, би било много тъжно.”

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.