„България е лайняна страна”, писаха в YouTube по повод убития турист

Румен Петков. Снимка: Булфото

„На война срещу тая лайняна недоразвита страна!” – такива отзиви има във форума на YouTube под клипа, на който се вижда как охранители в присъствието на полицай пребиват до смърт шведски турист в Несебър.(Виж по-долу избрани мнения от форума). Туристът почина по-късно в болницата, а шведският печат описва надълго и нашироко случая.
Клипът беше качен в глобалния сайт няколко пъти с различни заглавия, после остана само един вариант, а накрая клипът въобще беше свален от сайта, вероятно защото показва кадри на насилие и дискусията под него е станала прекалено ожесточена.
Най-много коментари в мрежата е предизвикало това, че на кадъра, заснет с мобилен телефон, се вижда как в присъствието на безучастен полицай охранител скача с двата крака върху главата на лежащия на земята и със завързани на гърба ръце, пребит турист.
В мненията се намесват и българи, някои от които в Швеция, опитвайки се да оправдаят убийството.
Част от охранителите в заведението са били бивши полицаи от РПУ Несебър, заради което наблюдаващият делото прокурор си е направил отвод. Венелин Ташев, собственикът на дискотека „Хелп“ , където е станал инцидента, е общински съветник от Несебър. Той заяви, че твърдо застава зад действията на служителите си, защото те използвали физическа сила при самоотбрана, а туристите извадили нож и бокс с шипове.

От МВР още няма официално съобщение ще бъдат ли наказани полицаи за бездействието при побоя до смърт. Румен Петков досега не е правил изявления по случая, но същевременно охотно разказва пред медиите как издействал самолет-пожарна от Русия да гаси горските пожари край Стара Загора.
(Виж тук клипа с побоя, под който също има над 200 коментара).
Ето преведени и част от коментарите в YouTube, които бяха около 300 на брой под различните варианти на клипа, преди да бъде изтрит от сайта:

copycatz0r
Туристът почина, надявам се оня, дето скача върху него, да хване рак на лицето и да умре от бавна смърт.

chevron74
На война срещу България!!!

the equalizzer00
Да, на война срещу тая лайняна недоразвита страна! И с Русия също – те са стадо бели расисти. Тези изостанали държави трябва да бъдат бомбардирани докато не осъзнаят, че расизмът е лош.

A7xsyn666
Първо този турист предизвика сбиване и второ, когато охраната дойде, извади нож. И аз бих го убил на тяхно място. Ако се ебавате с най-добрите, умирате като останалите.

nordfolkproject

Уау! Ама вие имате Интернет в България! Впечатляващо!

2006soon2007
Те изнасилват туристите, ограбват ги, обиждат ги… и ги убиват.
Надявам се този случай да стане световно известен и България да бъде заклеймена на географската карта завинаги.
Тъжно е, че това ще афектира българи с нормално поведение, надяваме се тези от клипа да не са нормални българи, а умопобъркани.
От Созопол до Балчик е отвратително място и никога не ходете там!

handships
Почивай в мир, обичаме те.
Обичахме и България, но никога вече.

МrPawel
Не, никой не “обича” тоя тъп боклук. Той заслужава да го набият за това, че вади нож срещу охраната. Може би не заслужава да умре, но така става като си идиот.
Освен това, той беше иракчанин, не швед! Не го забравяйте. Шведската преса прикрива този факт и ви промива мозъците.

cokeuberalles
Човекът беше от Ирак, може би е имал шведско гражданство, но не съм сигурен. Не мисля, че поведението на охраната е българска специфика. Странното е, че полицаят който гледа, не прави нищо, за да спре убийството. И подозирам че ТОВА е специфичното за България.

HLito
Това може да се случи само в лайняни места като България, където полицията е боклук, а хората са идиоти.
И ВИЕ СТЕ СТРАНА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ХАЙДЕ ДЕ!
На това българите викат човек. Човек, който скача на главата на друг, когато той лежи в болки на земята.

LLcoolJ1984
Първо, ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО С БЪЛГАРИЯ ПО ПРИНЦИП! Такива идиоти охранители има навсякъде! Не че това ги извинява, но все пак този случай НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ БАРОВЕ И ДИСКОТЕКИ СА ТАКИВА!!! Тези охранители трябва да бъдат наказани и в затвора, НО ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН ШВЕДСКИ ТУРИСТ Е ИРАКЧАНИН и използва нож!
Нелепо е да обобщавате нещата и да плашите туристите!

selskibiz (българинът, качил в youtube клипа)
LLcoolJ1984, успокой се човече. Кажи ми поне една причина туристи да посещават Слънчев бряг или Несебър? Ако ми дадеш истински аргументи, се предавам.

sleyim
1. Вие всички български хора…ако се чудите защо това е толкова важно нещо за нас в Швеция…то е защото тук ние приемаме човек за швейцарец щом има такъв паспорт и шведската полиция не стои и гледа, когато убиват някого. Ние се гневим не срещу обикновения българин, а срещу корумпираната полиция и престъпниците, които управляват страната.
2. Вие всички сте членове на Европейския съюз и действайте както страната ви го заслужава! Разбунтувайте се срещу корумпираната полиция и беззаконието!

chukotkov

Да, за съжаление са няколко срещу един. Ние сме все още една жестока страна без закон и ред. Не само заради убийството от този клип ми се повдига, а заради полицая, който само стои и гледа.

Deathtowarren25smasx
Но са убили мюсюлманин, нали? Тъй че аз не просто бих стоял и гледал, а бих помогнал.

A7xsyn666
Всички вие нещастници, които псувате България и разправяте, че вашата страна е по-добра, ходете се шибайте! Дори не схващате какво е станало! Този искаше да се сбие, извади нож, а охраната го наби лошо, но не са имали намерение да го убиват. Почина по-късно в болницата. И той беше мюсюлманин, а всеки, който познава България, знае, че мюсюлманите нямат място тук.

=ustinka74
Та българин убил иракчанин? И какво значение има това за Швеция?

MrPawel
Никакво. Радваме се, че е мъртъв!

Hlito
Вие тъпи бавноразвиващи се! Да, той е от Ирак НО ЖИВЕЕ В ШВЕЦИЯ И ИМА ШВЕДСКИ ПАСПОРТ, което означава, че е швед. И всички, които казвате, че не е, какво казвате, когато сърбин вкара гол за Швеция, а, тогава той е швед, нали?
Той ни е сънародник и всички съжаляваме за смъртта му, независимо откъде е.

starqeen
Ужас! ;(
Както сигурно знаете, полицаите и охранителите в България имат коефициент на интелигентност 0. Нямат елементарна култура. Българското Черноморие не е място за нормални хора – само за кървави пари, мафиоти и обирджии.

kidlewis
Дано тези мутри хванат СПИН и рак и изкашлят тъпите си лайняни български дробове докато умрат!

huvland
Никога повече не отивам в Слънчев Бряг, тая шибана дупка! Научете се да цените туристите или ще останете без никакви! Тия гангстери трябва да получат смъртна присъда!

baboeb
F..k Румен Петков, българския министър на вътрешните работи!

trinido
Вие всички прошляци, които разправяте, че бил иракчанин и всички тия глупости…той живееше в Швеция заради ситуацията в Ирак и дето твърдите, че бил мюсюлманин и вадил нож срещу охраната…беше си християнин точно като вас и не е вадил никакъв нож! Аз бях там и се ебавах с български полицаи и те нищо не направиха…и са едни тъпи п..ки, ако някой по-високо им е казал да не правят нищо и те слушат! Отвратителна страна, корумпирана и гнусна!!

LlcoolJ1984
Преди няколко дни 18-годишен датчанин умря от много алкохол в Слънчев Бряг. Започнал с вино и продължил с водка, текила и бира!!! БЪЛГАРИЯ НЕ ВИ Е ТОАЛЕТНА И ЩЕ СЕ НАУЧИТЕ ДА НИ УВАЖАВАТЕ, ОК? Да, онези УБИЙЦИ ЗАСЛУЖАВАТ ДА ИЗГНИЯТ В ЗАТВОРА, НО БЪЛГАРИЯ НЕ Е САМО ТОВА, ШИБАНИ ИДИОТИ ТАКИВА!!! Това е изолиран случай! Кажете още кой турист е бил убит в България? Понеже аз определено се сещам за такива случаи в Германия например.

sveds
Брат ми беше в България и беше бит в един клуб. Като гледам това, съм толкова облекчен, че не го убиха тогава като този.

damunchywhore
Статистика на Слънчев Бряг за миналата седмица:
1 убит от персонала на бара, 1 отровен от алкохол, 4 непълнолетни момичета изнасилени

Заповядайте в Слънчев Бряг!
Алкохолът е евтин, но спиртосан и лайнян…щото те са си една бедна държава от лайна.:)

damunchywhore
О, да, добавете към списъка и десетина норвежки деца ограбени, някои под заплахата на пистолет…1 пич пък е с дузина шевове по главата след като го пребили с тояга.
А, и някакъв от Холандия бил намерен мъртъв в басейна на хотела ;)

LlcoolJ1984
damunchywhore, много точен прякор си си избрал (whore значи курва, бел. пр.)… говори много за твоята личност! И какъв ти е източникът за тези сведения? Аз затова се образовам, да не мисля толкова натясно колкото вас. Като не ви харесва Слънчев Бряг, ходете в испанските курорти например, да ви опразнят джобовете и да видиме, ако се заяждате с тяхната охрана, какво ще ви правят.

damunchywhore
О, аз наистина харесвам Слънчев Бряг.
Щото е пълно с яки европейски туристи и скандинавски мацки.
Жалко обаче, че трябва да виждаме и шибаните местни.
Без тях щеше да е супер място.
Освен когато те убиват, ограбват и изнасилват.
Безплатното питие с малко валиум в него преди някое от тези 3 неща, които могат да те споходят, е предполагам плюс.

Безполезна вечно “развиваща се” страна !!!

LlcoolJ1984
И продължаваме с ограбените и изнасилени датчани! Току що се доказа, че те нарочно представят нещата така, за да си получат застраховките! А ако се напиваш като идиот, умираш навсякъде, не само в България.

damunchywhore
Проверих си отново източниците, казах норвежки деца, не датчани!
Не плюя отрова, просто разказвам истории за вашия “КЪРВАВ БРЯГ”
Относно напиването, в другите страни, които не са тотални духачи и загубеняци, ще те изпратят в болница като почне да те боли корема и няма да умреш.
Освен това няма да ти продават още алкохол, ако си тотално пиян.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.