А във Великобритания – наводнение…

Снимка от въздуха, показваща щетите от наводненията. Снимка: Ройтерс

Докато България се мъчи от жеги и пожари, във Великобритания поройни дъждове наводниха селища и оставиха хора без дом. Бедствието обхваща обширни райони в централната част на Великобритания след проливните дъждове в петък. Водите се покачване в няколко области, има препълнени язовири и замърсяване на питейната вода във водохранилища. Службата за съветва жители в югоизточните квартали на Лондон да преваряват питейната война, за да се избегнат инфекции.

Поройните дъждове създадоха хаос по пътищата, като около 2000 души са  били евакуирани, а други  са имали нужда от спешна помощ. Снимка: Ройтерс

Поройните дъждове създадоха хаос по пътищата, като около 2000 души са  били евакуирани, а други  са имали нужда от спешна помощ. Снимка: РойтерсСнимка от въздуха, показваща щетите от наводненията. Снимка: РойтерсЖена се опитва да премине през покачилата се до незапомнени нива вода в Централна Англия. Снимка: РойтерсМъж влачи жена седнала на малка гумена лодка във водите залели града. Снимка: РойтерсСнимка от въздуха, показваща щетите от наводненията. Снимка: РойтерсСпасителният екип спасява жители на град Телксбъри от придошлите води. Снимка: РойтерсЖители чакат на опашка пред супермаркета в Телксбъри. Снимка: РойтерсСнимка от въздуха, показваща щетите, които наводненията причиниха в  района на Телксбъри. Снимка: РойтерсМъж излиза от супермаркета, придвижвайки се трудно във  водите  залели града. Снимка: Ройтерс.
Мъж на колело се опитва да се придвижи във водата. Снимка: РойтерсСпасителният екип евакуира жители на град Телксбъри от придошлите води.  Снимка от въздуха, показваща щетите, които наводненията причиниха в  района на Телксбъри. Снимка: РойтерсСпасителен екип евакуира жителите от придошлите води. Снимка: РойтерсМомиченце събира носещи се във водата предмети пред дома си. Снимка: РойтерсСпасителен екип евакуира жителите от придошлите води. Снимка: РойтерсПожарникари помагат на възрастен човек да се спаси от придошлите води. Снимка: РойтерсСнимка от въздуха показваща потъналия във водите парк на каравани в района на Телксбъри.  
Снимка: Ройтерс
Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.