Париж е градът на изневерите. 98 на сто от порнографията идва от САЩ

Френски географи създадоха Атлас на сексуалността, в който посочват кои са най-изневеряващите страни на планетата или къде има най-много сексуални посегателства над деца.

Изготвянето на наръчника е отнела 18 месеца на създателите му Надин Катан и Стефан Льороа. Двамата са използвали данни от пет европейски страни и от 1,5 милиона потребители на сайта Gleeden за срещи на омъжени жени и женени мъже.

Резултатите от работата по Атласа показват например, че Париж е начело на градовете с най-много изневери и че над половината от изневеряващите съпрузи или съпруги са с висше образование, като 22 процента от тях работят в банки, във финансите или в застрахователната сфера.

Атласът показва, че някои страни отдават огромна значимост на секса, докато други не. На първия полюс са Гърция, Полша и Великобритания, където 80 процента от населението мисли, че сексуалните отношения са важни. На втория полюс са Япония и Тайланд, където едва 38 процента са убедени, че от секса има полза.

Според Атласа в Европа британците, шведите и норвежците са най-големи почитатели на еротични играчки.

Спирайки се върху тъмната страна на сексуалното желание, Атласът показва изненадващо, че Швеция, славеща се като страна на равнопоставеността между мъжете и жените, регистрира най-голям брой сигнали за изнасилване.

В Атласа са изброени и страните, които са положили усилия да се справят със сексуалния тормоз над жени на обществени места. Мексико, Бразилия, Египет и Япония например са открили автобусни линии само за жени.

Проституцията и порнографията също попадат в полезрението на наръчника. Данните в него сочат, че 98 процента от порнографията по света идва от САЩ, а Русия, Унгария и Чехия си споделят останалата част на този „пазар“.

БТА

Здраве, Наука & Tex
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.