Награда за Джулия Робъртс, която не е снимала филм от 3 години

Джулия Робъртс. Снимка: Ройтерс

Джулия Робъртс не се е появявала на екрана от 2004 г., когато се снима във филма “Бандата на Оушън 2”. През трите години, които минаха оттогава, тя успя да стане майка на три деца – близнаците Хейзъл и Финиъс и роденият само преди месец Хенри. Но въпреки че е оставила кариерата си на заден план, актрисата получи поредното признание за таланта си. Тя беше избрана за 22-та носителка на наградата на Асоциацията на американското независимо кино. Отличието, което се дава за постижения и заслуги в областта на филмовото изкуство, ще й бъде връчено на 12 октомври на специална церемония в Бевърли Хилс.

Досегашните носители на наградата са Еди Мърфи, Бет Мидлър, Робин Уилямс, Стивън Спилбърг, Рон Хауърд, Мартин Скорсезе, Шон Конъри, Майкъл Дъглас, Роб Райнър, Мел Гибсън, Том Круз, Джон Траволта, Арнолд Шварценегер, Джоди Фостър, Брус Уилис, Никълъс Кейдж, Дензъл Уошингтън, Никол Кидман, Стив Мартин, Ал Пачино и Джордж Клуни.

“Джулия Робъртс е истинска кинозвезда, която е очаровала публиката и критиците в много филми – от дебюта си в “Mystic Pizza” през мегахитовете “Хубава жена” и “Булката беглец” до наградената си с Оскар роля в “Ерин Брокович”, казва шефът на Асоциацията Рик Никита..

Интересни факти за Джулия Робъртс

– Родена е на 28 октомври 1967 г. в Смирна, Джорджия. Като малка искала да стане ветеринарен лекар, но след завършване на гимназия решила да учи журналистика.
– Служи си по-добре с лявата ръка.
– Сестра й Лиса и брат й Ерик също са актьори.
– Била е сгодена за Кийфър Съдърланд и Дилън Макдермът и е имала връзка с Матю Пери, Лиъм Нийсън, Даниел Дей-Луис и Бенджамин Брат. Бракът й с музиканта Лайл Лъвет продължава едва две години.
– На 4 юли 2002 г. се омъжва за оператора Даниел Модър в ранчото си в Таос, Ню Мексико. Единствената известна личност, която е поканена на сватбата, е Брус Уилис.
– Отказва да се снима в “Първичен инстинкт”, “Влюбеният Шекспир” и “Безсъници в Сиатъл”. Ролите отиват съответно при Шарън Стоун, Гуинет Полтроу и Мег Раян.

Джулия Робъртс позира за снимки с Дензъл Уошингтън след като му е връчила Оскар за най-добър актьор за филма „Тренировъчен ден“. Снимка: Ройтерс

– Докато й слагат сценичен грим, обича да лежи по гръб, тъй като твърди, че по този начин се отпуска.
– Джулия е първата актриса в света, която взима хонорар от 20 милиона долара за филм.
– Когато Брад Пит и Джордж Клуни разбират, че Джулия ще им партнира в “Бандата на Оушън”, й изпращат картичка, на която пише: “Чухме, че взимаш 20 на филм”. Вътре в картичката са пъхнати 20 долара.
– Почитателка е на боливудската актриса Аишвария Рай, за която казва, че е “най-красивата жена в света, по-красива от която и да е холивудска актриса”.
– Канадската музикантка Шантал Кревязук написва песента “Julia” след като я вижда в ресторант в Лоа Анджелис.
– Снимала се е с Ричард Гиър и Хектор Елисондо в два филма – “Хубава жена” и “Булката беглец”.
– “Алхимикът” на Пауло Коелю е една от любимите й книги.
– Притежава собствена продуцентска компания на име „Red Om“. Това е фамилията на съпруга й Даниел Модър (англ. “Moder”), четена на обратно.
– Най-добрите й приятели са актьорите Дензъл Уошингтън, Брус Улис и Сюзън Сарандън.

5 любопитни изказвания на актрисата

“Твърде висока съм за жена и никога не съм имала много рокли в гардероба си, така че трудно мога да мина за дама.”

Актрисата на премиерата на филма „Charlotte’s Web“. Снимка: Ройтерс

“Никога не бих участвала в голи сцени. Когато се снимам облечена, това е игрален филм, но ако се съблека, вече става документален филм. А и не искам преподавателят ми по алгебра от училище да знае как изглежда задникът ми.”

“Опасно и глупаво е да говориш за сексизъм, ако не си го изпитал на собствения си гръб. Да, мъжете в нашата професия са по-добре платени от жените. Но не получаваме ли всички твърде много пари? Получаваме. От какво да се оплаквам тогава?!”

(за президента Буш) “Той ме кара да се чувствам неудобно, той не е моят президент. Той никога няма да бъде моят президент.”

“Не си давах сметка за цената на славата, докато не разбрах, че във всеки един момент животът ми е изложен пред очите на целия свят.”

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.