Страхува ли ви Пеевски…

Започвам с цитат… точен (регистриран на 7 май 2013 г. в село Крън):

“След 12 май ДПС взима властта, което значи, че вие ще бъдете добре, ще се грижиме за вас, ще имате работа…”

Така започва изказването на едно мълчаливо в публичното пространство лице, изградено от съмнения за задкулисна власт, корупция, медиен монопол. Едно лице със зашеметяваща кариера, контактувало с други лица от управлението през последните 12 години (кабинетите “Сакскобурготски”, “Станишев”, “Борисов”). Виж архивите на “Гугъл”, който ще разкаже за “следователя”, “депутата”, “медийния магнат”…

Повтарям цитата: “След 12 май ДПС взима властта…”

Обещанието, направено пред хилядите беззъби, озверели и огладнели партийни симпатизанти на стадиона в село Крън, е изпълнено. ДПС внедри в изпълнителната власт свои министри, зам-министри, областни управители…

На 14 юни ораторът изненадващо е избран за шеф на ДАНС. Агенция, която се превърна за десетина дни в най-мощната служба и властови център, който ще събира информация, ще може да разследва, да арестува… Един медиен магнат, разследван от самата ДАНС, един политик, поема контрола върху спецагенцията.

След като беше избран, лицето обяви от парламентарната трибуна:
“Ще работя само за държавата и за нейните граждани…”

Припомням още точни думи от 7 май:

“Страхуваха ли ви ГЕРБ? Отиват си…”

Омерзението нямаше да е толкова съсипващо, защото на 14 май страхът се превърна в норма. Уточнявам – не страхът от полицейската палка или тоталната държава, политическия и олигархичен монопол… а страхът за бъдещето.

Мислейки за бъдещето, ви питам:

Днес, страхува ли ви Пеевски?

От блога на Илия Вълков

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.