Пеевски – 15 минути срам

Учредителите на Български медиен съюз. Отляво надясно: Тошо Тошев (”Преса”), Тодор Батков (”Стандарт”), Светлана Шаренкова (”Земя”), Петьо Блъсков (тогава ”Република”, сега „Репортер“) и Делян Пеевски (”Телеграф”, “Монитор” и др.). Снимка: Булфото

15 минути. Толкова са нужни на един български кабинет да оскверни институциите, както и да погнуси обществото.

За 15 минути и с единствено защитно изказване на лидера на БСП Сергей Станишев парламентът избра депутата Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Един престъпник и монополист ще защитава държавата от външната опасност. Но аз се питам – кой ще защити държавата от нея самата?

Пеевски беше избран със 114 гласа “за”, десет бяха “против”, а един се въздържа. Мнозинството гласува “за” Пеевски, което на мен ми говори, че мнозинството от този кабинет не си е научило урока от миналото правителство и специалистите, които би трябвало да съставляват НС днес, явно са извън реалността. Или просто премиите им са набъбнали.

Дилян Пеевски пред премиера Борисов на трибуната на парламента. Денем Пеевски беше опозиция, вечер – цензор и редактор на вестници, които водят яростна пропаганда в полза на Борисов. Снимка: Юлиана Николова, Sofia Photo Agency

ГЕРБ ще бъдат още по-нагли, а БСП не може да се дискредитира повече. Това е дъното. Официално държавата се управлява от мафията. Ако досега само сме си говорили кой дърпа конците и кой дава нарежданията, то вече имаме реални доказателства, че властта, която трябва да принадлежи на обществото, седи в групировки като ТИМ и монополисти като Пеевски.

Искрено се надявам да има протести. Защото това, което става под носа на всички ни, изисква да се изрази недоволство, моралът ни като граждани го изисква. В противен случай ставаме съучастници в цялото това гнусно подобие на обществен живот. Гражданите трябва да излязат навън.

От блога ruslantrad.com  – From Bulgaria to Middle East

P.S. Започнаха коментарите срещу турци и други етноси, свързани с назначаването на Пеевски. И това трябва да спре. Веднъж завинаги да се разбере най-важното: проблемът не е в някой етнос или партия, истинският враг в случая са мафията, олигархическите структури и групировки като ТИМ, обсебили и задушаващи живота в страната. ТРЯБВА да се осъзнае това – в противен случай ще буксуваме и ще се потопим в блатото на взаимната омраза и недоверие, в което ни вкарват от десетилетия.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.