Милионер на протест; Пет провалени партии имали план за излизане от кризата…

Петър Волгин. Снимка: Деконструкция

(Избрано от страницата „Деконструкция“ във Фейсбук)

Това не е демокрация, а някаква перверзия

Разбирам, че оттук-насетне всяка партия, която не е успяла да влезе в парламента, има пълното морално право да тропа по масата и да иска предсрочни избори. Ако пак не успее да влезе, пак ще тропа и пак ще иска предсрочен вот и така до безкрай. Ами че, ако след предсрочните избори Светльо Витков, примерно, не успее да влезе в НС, и него ли трябва да обгрижваме, да го дундуркаме, да му съчувстваме и да плачем за непредставените му в парламента избиратели?
Извинете, това вече не е демокрация, а някаква перверзия. Въпросните пет партии, вместо да се засрамят заради изборния си провал, сега имат претенции и планове за излизане от кризата. Ами че те хората само преди месец и нещо се произнесоха и за претенциите и за плановете им. Доста нахално поведение…
P.S. Продължавам да се потрисам от факта, че у нас зелените искат да бъдат десни…

Как бТВ отразяваше протестите срещу Цеко и как ги отразява сега…

От известно време ме занимава един въпрос и наистина ще се радвам да ми помогнете с отговора. Защо най-голямата частна телевизия bTV е толкова благосклонно настроена към протестите? Питам, защото отлично помня как тази телевизия се отнасяше към хората, които протестираха през юни миналата година срещу Цековите безобразия. Първо, не отразяваше протестите, а когато почна да ги отразява, се опита да изкара протестиращите тъпаци и агресори – например прословутото интервю на Диана Найденова и плачът по „пребития“ оператор. И още нещо, в корпорации като bTV няма място за случайности и за свободни изявления на обикновените работещи. В подобни структури се спуска една централна линия, която всички следват. Явно сега, за разлика отпреди една година, шефовете са спуснали директивата протестите да бъдат отразявани в положителна светлина. Защо?

Журналисти се възмущават от Сидеров – а защо преди не излизаше от студията ви?

Прекрасна карикатура, която повдига доста неудобни въпроси.

Карикатура: Христо Комарницки, в. „Сега“

Гледам как колегите журналисти гръмко се възмущават от вчерашното поведение на Сидеров и се питам следното – колеги журналисти, водещи, редактори, продуценти от националните телевизии, само преди няколко месеца Волен не излизаше от студиата ви, давахте му възможност надълго и нашироко да пропагандира тезите си, дори и когато ви обиждаше, продължавахте да го каните. Защо? Защото ви носеше носеше рейтинг. Знаете, че скандалното и гадното повишава гледаемостта и затова го викахте. По същите причини каните фолкаджийки и правите тъпи риалити програми. И не се замисляте, че като пропагандирате простотията – политическа и всякаква друга – вредите на обществото. Така че, не се възмущавайте толкова днес, спомнете си какво правехте до вчера!

„Турци сте!” е похвала

Приемам възгласа „Турци сте!“, който се чува понякога на софийските улици, единствено като комплимент и похвала. Защото протестиращите в Турция са страхотни. Бият ги, обстрелват ги, отравят ги, но те продължават да се бунтуват – въпреки всичко. Въпреки полицейската бруталност, въпреки заплахите на Ердоган, че ще изкара танковете, въпреки консерватизма, не спират. Измислят все нови и нови форми на борба. Еyvallah!:)

Костоваците се възползват от простотиите на БСП и ДПС и протестите

Ето каква е ситуацията – в момента наблюдаваме хоръра „Мумията се завръща“ или „Как костоваците се опитват да приватизират гражданската енергия от протестите“. Вярно, че са много добри да приватизират общественото за своя изгода – доказаха го, когато бяха на власт – ама нахалството им е потресително. След като в продължение на години кретаха около бариерата от четири процента, след като на последните избори гласоподавателите ги натириха на политическото бунище, сега се мъчат да се възползват от справедливото ни възмущение от простотиите на БСП и ДПС, и да се представят за „нова десница“. Щели да обединяват дясното, да са лицето на средната класа. Покорно благодаря! Ако Радан Кънев, този нескопосан костовистки аватар, ще е лицето на средната класа, аз се пиша извънземен.

Милионер на протест, Хампарцумян и той щял да помага

Главният редактор на „Форбс“ много се радваше по Би Ти Ви, че на протестите видял един милионер. Честно да ви кажа, никак не ми звучи нормално това. Милионер на протест – това е класически оксиморон! Тези хора не правят нищо случайно, а само ако са решили, че ще им помогне на бизнеса. Никак не бих искал справедливият протест да обслужи нечии милионерски интереси. Интересно ми е също така, ако полицията изостави толерантното си поведение и почне да се държи като турката полиция, дали милионерите ще продължат да идват на протестите? Как мислите?

Бил стар Хампарцумян да ходи по протести, ама щял да помага с каквото можел… Протест, на който Хампарцумян помага, не е никакъв протест, а класически корпоративно -олигархичен купон…

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.