Къде бяхте, когато?…

Забравеният режисьор Евгени Михайлов казва в студиото на Би Ти Ви, че ще поиска политическо убежище, че до вечерта не знаел дали ще остане жив. До него го подкрепят политологът Владимир Шопов и писателката Теодора Димова, която казва, че гладната стачка на Сугарев и жеста на Михайлов са знак, че това е краят на правителството. Снимка: от екрана

Искам да кажа, че се радвам, дето изпадналата в режим на дълбока хибернация българска интелигенция взе най-сетне да дава признаци на живот, но понеже в момента е модерно да си говорим на „къде бяхте вие, когато…“, ми се ще да задам няколко простички въпроса:

Къде бяхте, когато начело на държавата застана зле възпитан милиционер, шеф на ИПОН и телохранител на Тодор Живков?

Защо не се възмутихте, когато същият този човек нееднократно и по най-различни поводи изказваше възхищението си от бившия първи и практически направи всичко възможно, за да реабилитира режима му?

Къде бяхте, когато този човек произведе легион скандални назначения във всички ешелони на властта?

Къде бяхте, когато неосъществената дружинна ръководителка Румяна Желева излагаше страната ни?

Защо не ви излизаше пяна на устата – както днес се пени Евгений Михайлов в студиото на Би Ти Ви, – докато в речника на съвременния български език навлизаше терминът „окалинчване“?

Къде бяхте при всички приказки за магистрали, картофи, овчари, дюнери и взривяващите се в звездички планетки?

Къде ви беше възмущението, когато Фидосова списваше изборния кодекс, едва смогвайки да обясни и ядрения разпад на водната молекула?

Защо не нададохте вой до небесата в някое телевизионно студио, когато се оказа, че Обама искал да гласува за Бойко, а Бан Ки Мун прописа прочувствени прощални слова в негова чест?

Колцина от вас скочиха, възмутени от пиянските изстъпления на бившия министър на културата, настървен да кани на концерт в Москва (?!) Гена Димитрова (б. р – покойна от 2005 г.)?

Някой да обяви гладна стачка против финансовата политика на Симеон Дянков?

Колко от вас, певци и артисти, се развявахте по предизборните концерти на тая мафиотска структура, самонарекла се партия, при това нагло окичена с определението „дясна“?

И мога ли да ви повярвам, че днес внезапно сте получили катарзис, вие, които би трябвало да водите народа?

От блога marfieta.wordpress.com

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.