Нов, добър ГЕРБ 2.0 или защо охладнях към протестите

Невена Гюрова. Снимка: лична страница

Питат ме приятели и познати защо продължавам да пиша против ГЕРБ и да се гавря с тях. Други приятели и познати ме питат защо съм против позицията на Плевнелиев. Трети ме питат защо съм охладняла към протестите.

А причината и за трите е една и съща. Защото се боя, че зад трите стои един и същи политически проект – нова дясна партия, която да обере десните „останки“ плюс „нов, добър ГЕРБ 2.0“. Която наричам десен олигархичен проект.

Разбира се, не вярвам в глупостите за кръг „Капитал“, „Типинг пойнт“ и прочие дъра-бъра. Но виждам логиката на интересите и връзките на влиятелните групи и личности. А това не ми харесва, защото насоката не съвпада, а минира новия десен проект.

Този нов автентичен десен проект не съвпада с реформаторския блок. Реформаторският блок не е идентичен с новата десница, защото в него не всички са десни – например Зелените, но в него има дясно ядро. И срещу това дясно ядро е насочен десният олигархичен проект.

Ей затова не приемам и Плевнелиев, и ГЕРБ, и отцепниците от ГЕРБ.

От страницата на Невена Гюрова

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.