Някои съображения по повод дясното ми обединение

Представяне на новия реформаторски блок в НДК, обединяващ ДБГ, ДСБ, Зелените, Сините,НДСВ, към които се включват и други. Снимка: Офнюз

Бел. ред. – Публикуваме долния текст като пример каква нетърпимост има в т. нар. дясно и колко е трудно постижимо дясно обединение. Статията изразява мнението на автора, e-vestnik не се ангажира с него.

Вчера, или оня ден разбрах, че в името на държавното и национално добруване съм щял да се обединявам с г-жа Фидосова – парламентарист -стачник. А моят кум Кръстю Пастухов с десния, ама не до там, Петко от „зелените”. Някои от по-първите хора, вече се били обединили отново в името на горепосочената народна прелест. Да изпаднеш в прелест е лошо нещо учат Свещените книги. Захласваш се в себе си и не виждеш, че освен твоята „прелестна” физиономия, или тази на Фидосова хората се самоубиват, умират от глад или мият кенефите в Португалия. Но щом е „в името на народа”, що да не го направим. И с другарката Кунева-Пръмова ще се обединим и с г-жа Михайлова-Нейнски. Лаф да става. Иначе друго няма да стане. Някой умен самотник беше рекъл: Преди да се обединим – дайте да се разединим. Сиреч да видим, кой пие и кой плаща масрафа.

Покойният Кере Либарало много обичаше обединенията. Той носи зелената бюлетина, останалите плащат всичко останало, включая и маратонките на Кире. Но слава Богу, Господ си го прибра, в едно с маратонките, та сега с един по-малко ще се обединяваме. С ГОРД-ия бивш Евродупутат от АТАКА Слави Бинев ще се обединим и с Любо Дилов тоже. Тоест, те отдавна са се обединили и сега делят мизата, пък за мен и Кръстю к’вото Бог дал. – Но Бог дава, ама в кошара не вкарва. Това го знае и „потомствената земеделка” Петя Ставрева. А за Софиянски и Черепа даже и обединение не е нужно, щото те станаха и роднини по сватовство. Прочее, ако говорим за сватовство, този управляващ парламен и кабинет, срещу  който ще се обединяваме така са се ошуробаджанащили, че наистина не се знае, кой кум, кой сват, кой на Моника има да дава пари, а тя нему бебета. Абе, нейсе… Важното е политиката да върви от възход към възход.

Пък и не може иначе. В една държава, в която има близо 25 щика наемна армия, половината от които играят на „Еврофутбол” и получават, и пенсия, и заплата, и 60 хиляди полицаи, половината чантаджии (според думите на едного многознайко), но могат и да те арестуват. Какво можеш да очакваш тогава – освен „възход и просперитет”.

С другите просто жаждам да се обединя. Това „Нова алтернатива”, „Другата България”, спортистките (Ех!!!) на г-жа Иляна Раева, които направо си плачат за обединение, щото така са си кръстили и партията „Обединена България”, а тя говори такива мъдри слова, че и г-жа Грацицуева от произведенията на Илф и Петров, може да й завиди. Въобще обединение му е майката. Аз искам да се обединя обаче с карловския кмет, който е голям политик. Разби читавото и сега от чирепите прави демократични процеси. Примерно даже издаваше в. „Демокрация” около 40 дни, като забрани на мръсни костовисти и други пройдохи да пишат и ред в него. Докато свършиха парите на КТБ. На това викам аз демократичност. Ето, сега Еди ще се обедини май пак с Фидосова (тя стига и за двама) и ще гладуват заедно. Той ще гладува, а тя ще храни, там някакво животинче от много екзотичен вид. Така е, град Монтана (бивш Михайловград и Кутловица) е център на екзотиката.

А пък съселянинът на Вл.Д.-Майстора от село Фролош – г-н Орешарски с матросовски жар изрича, аз ще напусна щом разбера, че не се справям със задълженията си. Е, как да разбереш бе градски, като от първия ден ти искат оставката за тотален идиотизъм и некадърност. Прочее, що ли не вземе да опита в рисуването на жени с ябълки, може там пък да му провърви. Нали Лопе де Вега беше казал, че комуто не върви на карти, много му иде отръки в любовта. Пък и как да разбереш дали им върви дейността, когато от протоколни дивотии, никой не си върши работата. Назначения, оставки, ПЕС, срещи, британски височества. Ние се чувстваме като в Зоологическа градина. Абе „Фермата” за по кратко.

Така, че да внимаваме с обединенията, защото те не винаги водят до позитивизъм на желанията, понякога се обединяват Израел с Палестина и после… После виждате какво се получава. И то там. А у нас? У нас се стига до старата и вече позабравена масова песничка въртяна по радиоточките по времето на Хрушчов: „Две реки, две реки в една река се сляха, две села, две села в едно село се сбраха…” и т.н. Собствено някой да има желание от Монако да се засели в Девня или Димитровград. Според мен само… Ама той пък се самоуби от радост. Така, че и в това не е изходът. Или пък може би? Ама на дали…
Вомен, четат свещениците преди да пристъпят към прочит на Евангелието. Което значи:”ДА ВНИМАВАМЕ”

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.