Докога ще се търпят недъзите на българската политика и българския футбол?

Проф. Николай Слатински. Снимка: e-vestnik

Днес беше поредният ден, в който много интелигентни млади хора защитиха като цяло страхотни дипломни работи.

Всеки, който мрънка, хленчи, стене, пъшка, панкя, оплаква се и пророкува колко калпаво младо поколение е сегашното, има много здраве! Да си гледа работата и да залага на песимизма, да стиска палци нещо хубаво да не се случи, за да може да каже после надменно:

– Аз нали ви казах, че нищо хубаво няма да се случи!

Младите хора са последният истински конвертируем капитал, последното истинско конкурентно предимство на България, те са нейната последна надежда.

И понеже информационните сайтове ме посрещат с печални футболни новини за общопризнатата агония на ЦСКА, за общоотричаната от властта агония на „Левски“ и общоизвестната, но премълчавана агония на „Лудогорец“, аз, без да разбирам от съвременен български футбол, ще кажа:

Тези три измислени и престъпно слаби, импотентни гранда са като българските измислени, безидейни и импотентни политически партии.

А измислените ни политически партии са прогнили от корупция, в състояние да спечелят само уговорени мачове, резултат от гадни задкулисни сделки и отвратителни купувания на футболната съдебна система!

Но когато опрат до реалните стойности на международната сцена, те се оказват катастрофално несъстоятелни – и нашите фалшиви, антидемократични политически партии и нашите фалшиви, антифутболни грандове. И едните, и другите се познават в сравнение с реалността и носят на страната ни само позор, а на българското общество – непреодолимо чувство за срам и отвращение!

От сайта на Николай Слатински

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.