Три картини на свободата

Манекенката Таня Илиева с гола гръд и знаме в ръце на протестите предизвиква сравнение с една друга снимка – от  площад „Таксим“ в Истанбул. Тя също напомня картината на „Йожен Дьолакроа“ „Свободата води народа“.

Там се е получила случайно, макар и без гола гръд. Българският вариант в сравнение с тази снимка е атракция, бутафория, независимо от искрените мотиви на протестиращите.

Репортажна снимка от протестите на площад „Таксим“ в Истанбул. Снимка от социалната мрежа tumblr

Картината на Дьолакроа „Свободата води народа“
Манекенката Таня Илиева, позната от филма „Дзифт“, на 30-я ден на протеста в София се появи в ролята на „Свободата води народа“ (по Йожен Дьолакроа). Снимка: Булфото
Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.