Позитивни новини

Румен Белчев

Писна ни! Писна ни от негативни новини – кой къде скочил от балкона, кой се намушкал с нож от беднотия, кой заклал баба за пет лева!

Животът не е само низ от катастрофи, кризи и бедствия! Има и прекрасни неща в тоя живот, мама му стара, които карат човек да вярва в доброто, в човека и в светлото бъдеще!

Отваряме първия попаднал ни „ТЕЛЕГРАФ“ и с облекчение четем, че „МВР си резна ушите“. Малко със закъснение, бихме рекли, но по-добре късно, отколкото никога…

Известно безпокойство буди информацията в „ТРУД“, че „Учен ще присажда глава“ – да не би някой да се сети да присади обратно ако не нова глава, то поне ушите на МВР-то, но пък може и новата глава да мисли и слуша по-умно от старата..

Нов начин за качване на тиражите са измислили всекидневниците – за да се ориентира човек в събитията, не е лошо да си ги купува по два – един – подкрепящ правителството, втори – клонящ към страната на протестиращите… Четем с едно на ум – че истината винаги е някъде по средата!

Ако според „ТЕЛЕГРАФ“ след пускането на магистралата „Стигаме морето за 2 ч. и 40 мин.“, „24 ЧАСА“ ни уверява, че това ще става „За 3,5 часа от София до Бургас по „Тракия“… Цял час – ето, това е разликата между скоростта на управляващите и на тия, които не им симпатизират чак толкова.

Отгръщаме „СТАНДАРТ“ и научаваме, че „На бензиностанция на изхода за София край морето Сидеров, няколко от депутатите му и хора от партийния екип нападнаха журналисти и оператори на телевизията на Валери Симеонов“. Засичаме достоверността на информацията с „ТЕЛЕГРАФ“ – там „На бензиностанция край Бургас СКАТ нападна Волен Сидеров“…

Тези две новини трудно могат да минат за позитивни, затова отново се прехвърляме към „СТАНДАРТ“, за да почувстваме топлинка в стомаха от съобщението, че „Кризата топи и изпраните пари“…

Дето се вика – богатите също плачат! Е, не всички, защото, както пише „ТРУД“, „Съдът спаси „фитнеса“ на Марешки“. Става дума за двуетажното скромно построение на аптекарския бос на самия плаж в Кабакум, край Варна, веднъж обявено за незаконно, а сега вече – узаконено на втора инстанция… Кое му е позитивното на това? Ами – че в родното правораздаване също като в казармата всяко решение се оказва предпоследно и няма нищо общо с предишното! Весело живеем ние…

Наистина – при мъдрото управление на новото правителство живеем все по-добре от ден на ден! „Доматът евтин като при Тато“ – топли душичките ни „ТЕЛЕГРАФ“. Някакви изсипват зеленчуци по пътищата, защото мутрите им ги изкупували на безценица, но това няма никакво значение – нека си изсипват, важното е, че можем да си ги ръпаме почти безплатно!

В чудесни времена живеем – хиляди хора излизат на здравословна разходка всяка вечер по централните софийски улици – може би, защото са чели в „ТРУД“: „Ген. Тонев: Протестите лекуват организма!“. Генералът, директор на Военно-медицинската академия, обяснил на репортерка, че „Емоционалната превъзбуда укрепва организма и го прави по-здрав“! Ние се чудим от какъв зор толкова народ ходи до „Плиска“ и обратно, то било ходене за здраве!

За да завършим позитивно този оптимистичен преглед на печата, ще споменем и още нещо, водещо до укрепване на организма – в тия юлски жеги – нищо по-укрепващо от една ледена биричка! В малко шуменско селце, както ни съобщава „ТРУД“, „Удавник пие бира“.

На младежа Неделчо нещо му прекипяло, рекъл, че ще се удави, и рипнал в Камчия баш в дълбокото. Спасителен отряд хукнал да го дири по течението и в края на краищата го намерили да „надига шише бира в центъра на селото“. Човекът размислил и стигнал до извънредно позитивния извод, че литър бира е много по-добре за организма, отколкото кило мътна вода…

А левче за баничка вместо вестник за левче – още по-добре!

От в. Стършел и блога разПЕЧАТосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.