Не купувайте от магазините „Джъмбо”

Снимка: Джъмбо

От какви ли не магазини съм купувал играчки за моите внуци, но сега искам да кажа,  че никога повече няма да вляза в магазин от веригата “Джъмбо”!
Защо?

Защото в магазина на бул. “България” в София ще ви продадат детска палатка “Принцеса 2012”, без право да разтворите своеобразния вързоп, преди да заплатите на касата. А като преминете касата, веднага попадате в  наклонен коридор към изхода, където няма как да разпаковате покупката. Не може да надникнете в кутията и на булеварда… Поради което отваряте чак в дома си мечтания от малкото дете пакет – за да видите най-напред, че вътре няма елементарна схема за сглобяването на така рекламираната палатка. Най-близката събота е денят на рекламациите и чакате до събота примерно от предишната неделя. В неделя техническото лице ще ви каже при гишето за  рекламация, че  щом вие сте отворили пакета – вие сте изгубили схемата, което не е вярно, но как се доказва? Ще ви заяви безпрекословно, че щом вие  сте сглобявате палатката  – вие сте счупили  така наречената  “тръба”, нещо като носеща конструкция, което пък е вярно. Но тази тръба се чупи точно там, където трябва, сама, подведена от дългия жлеб, да се  извие  в полукръг – и вие не можете да предвидите фаталното прекършване. И ще ви кажат при рекламацията, че няма как да  уважат вашето искане да смените палатката. И че управителя на магазина го няма. Но ако настоявате все пак за среща с управителя, ще се появи един младеж по  дънки и тениска. Изглежда това е официалното работно облекло на шефа на  толкова голям по площ магазин. И за да докаже, че е управител,  ще извади от джоба си бадж  с надпис “управител”, ще се назове Иван Борисов. На естествения въпрос защо до този момент е носил баджа в джоба си и  това ли е облеклото на управител, младежът  назидателно ще ви разясни, че не вие ще определяте как да се облича. Ще откаже да ви съобщи на кого и как в централата на веригите магазини “Джъмбо” може да изпратите  баналното си оплакване.

Поради което единственото, което ми остава, е да кажа на колкото се може повече хора – НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ “ДЖЪМБО”.

Ще ви пробутат некачествена стока и накрая ще ви обвинят, че се държите невъзпитано, защото сте повишили глас в сценката, която разиграват  пред клиента “компетентно” техническо лице,  “управител” и някакъв друг служител, който кой знае защо се появи в разправията, за да защити и той  очевидната гавра с гаранцията за качество на стоката, пък и с гаранцията за класическото търговско правило, че “клиентът винаги има право!”…

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.