Монолог за надвисналия диалог

Иво Инджев

Екшън героят Бойко Борисов беше обещал I’l be back и наистина се завърна. Но не с победен гръм и трясък, а след “малко” полицейски бой и много уличен крясък.

И ситуацията взе да розовее…

Самият Борисов обеща повече да не прави така и че вече ще слуша (сигналите от Брюксел). Затова се завърнал в парламента.

Зарадваният Сергей Станишев веднага предложи диалог.

Външният министър Вигенин, който се прави на възрастен (политик), обясни от разни медийни трибуни, че тъкмо диалог искали посланиците, които били разбрани погрешно (от неговите съпартийци, протестиращи вчера пред посолството на Германия в София!), че се месели в работите на България.

Йордан Цонев, виден деец на ДПС, не можа да сдържи емоциите си. Топло, искрено, радушно благодари днес от телевизионния екран на ГЕРБ, че са уважили неговия ресор- бюджетната еквилибристика, с присъствието си вчера в парламента.

И, о, чудо!- дори онемелият Орешарски прописа чрез пресцентъра си, почти проговори. Чак интервю не му позволяват, че може пак да си признае как от него нищо не зависи, както направи вчера с една реплика, че БСП решава за изборите ( а не той).

Това неговото започва да прилича на (р)еволюцията на заден ход, обзела Георги Първанов след като се видя, че тройната му коалиция става все по-непопулярна. Тогава гордостта му от личната шпакловка на монархо-социалистическата фасада с хоросан от Доган се стопи и взе да разправя, че нямал нищо общо с бащинството. Макар тройната ламя да му беше „одрала кожата”.

Както се вижда, диалогът дебне отвсякъде.

Само едни протестиращи пречат. Да сте чули някой да скандира по площадите „диалог, диалог”. И аз не съм чул нищо за искане за диалог – не и в този блог.

А щом протестиращите много пречат – една окървавена демонстрантка дори се обърна в това състояние пред телевизионните камери към Борисов да не крои завръщане във властта, значи им търсят цаката. Чрез диалог.

Извинявайте за този монолог.

От блога на Иво Инджев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.