С министърката Деси Борисов свали до дъно летвата, ама и сегашната бута надолу

Министърката на здравето Таня Андреева уволнила пресцентъра на министерството – общо трима души. Тя обяви, че щяла да съкрати общо 20 души от министерството и да направи икономии. За пресцентъра обаче назначава нови трима. Тоест – никаква икономия.
Човек ще рече, че прави чистка от хората на ГЕРБ. Да, ама не. Шефът на пресцентъра е назначен по време на тройната коалиция, а една от служителките работи там от 12 години.

Сега ги махат, уж съкращения. Шефът на пресцентъра подал молба да го преназначат на по-ниска длъжност. Не. Вън! Никой не обяснява защо.

Сигурно заради свои хора, които са седели гладни. Няма друго обяснение. Дотам я докара държавата, че трябва да дойдат твоите на власт, за да те назначат на работа.

Досега все е било назначения в здравеопазването, като дойде нов министър, ама най-много до шеф на дирекция, направление. Сега уволняват и назначават експерти, като се смени правителството. Явно кризата е голяма.

В първия ден, когато беше избран кабинетът на Орешарски, новата министърка Таня Андреева се обърна в парламента към предишната Деси на Бойко, за да я репликира за изказването – „Моля, не ме наричайте колежка, аз съм практикуващ лекар, за разлика от вас”.

Деси на Бойко беше четвъртата поред министърка на здравеопазването в правителството му, с известен стаж като юристконсулт в русенска болница. И накрая той каза, че тя била най-успешната министърка на ГЕРБ. Мъка голяма.

Вярно, че Деси беше недоразумение. Ама сегашната практикуваща гинеколожка дали е по-нагоре или и тя сваля летвата?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.