Английските журналисти стават враг №1 на българската полиция

Шефът на варненската полиция се прочу в цяла Европа, след като заплаши, че ще обвини журналистите от Би Би Си за подбудителство към престъпление.
Така преди няколко години главният прокурор Филчев започна разследване срещу журналисти от Би Би Си, че злепоставили Иван Славков – Батето, записвали го тайно и предлагали подкуп.
Тогава България в лицето на Филчев се опита да прикрие корупцията на своя член на МОК. МОК обаче изхвърли Славков, а разследването на Филчев прошумя като пробит балон. България е наопаки държава – вместо да разследва Славков, тя подгони хората, които го разкриха, че е срам за страната.
Сега България пак, в лицето на шефа на варненската полиция, се опитва да прикрие престъпление и заплашва журналисти. Би Би Си в гневно изявление потвърди, че стои зад своя филм. На цяла България е ясно, че оттук се изнасят бебета и се продават в чужбина. Варненската полиция обаче е на друго мнение. И българските полицейски шефове си мислят, че могат да заплашват журналисти, както си знаят. И може би очакват, че някой ще се уплаши.
Реакцията на полицията е комунистически синдром – навремето се прикриваха престъпления, а за пред света се рисуваше с баданарката една пропагандна слънчева България. Сега полицията действа по същия начин. Престъпление няма, човекът, заснет от Би Би Си, не е престъпник, не е осъждан – твърди варненската полиция. МВР и министърът Петков негласно подкрепят варненските милиционери.
Английските журналисти стават враг №1 на българската полиция. В началото на годината журналист от в.“Сън” купи в София фалшив паспорт на името на английския министър на вътрешните работи и предизвика голям смях на Острова и объркване в МВР.
България все по-често ще става обект на такива разследвания. А българската полиция се държи като живковата милиция – дава отпор на вражеската капиталистическа пропаганда.
Няма ли кой да им каже на тия, че Желязната завеса падна, комунизмът свърши, а България вече е в един съюз със Западна Европа?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.