Благодарим за доверието. Все още сме независими, разчитаме на читателя

Българи от чужбина казват, че благодарение на e-vestnik разбират какво става в България. Чак не повярвахме. Значи, картината в медиите не е съвсем ясна. Отдалеч не се разбира какво става, кой крив, кой прав и от нашия сайт има нужда, да показва пренебрегвани гледни точки.Онзи ден статията от младия режисьор Атанас Христосков, която разглежда протеста не толкова въодушевено, пък не се хареса на някои читатели (виж тук).

Друг е недоволен, че от боядисания в розово паметник на Съветската армия сме пуснали само една снимка, а от снимките на филма на Сталоун във Варна – цяла фотогалерия.

За тези, които живеят по-скоро в миналото и искат непрекъснато да го пренасят в настоящето, ще поясним, че има много снимки от снимачната площадка във Варна, а от паметника са няколко и те показват едно и също. И този паметник нито го боядисват за пръв път, нито годишнината от нахлуването в Чехословакия е някаква новост.

Някои си представят, че медиите трябва да пишат само това, което на тях им се иска. И не могат да проумеят, че хората са различни и не мислят еднакво.

В e-vestnik все още сме независими, никой не ни е купил, никого не обслужваме, каквито и измислици да разпространяват някои наивни Фейсбук коментатори. Ако случайно някой ни купи, ще съобщим веднага в редакционна бележка.

Засега съдържанието зависи само от редактора му, а който не е съгласен с него – медии много, сайтове много, ние запълваме нуждата от гледни точки, които са дефицитни и неконюнктурни.

И напомняме, че вестникът не се издържа от никого и се прави като странично занимание от двама редактори, които не печелят от него. Приходите са незначителни, не покриват разходите и затова сме благодарни на дарителите (виж тук).

Специални благодарности на
Виктор Милчев, София
Нели Вълкова, Стейнфорт, Обединено кралство
Николай Делчев, Кьолн, Германия

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.