Промяна: Фестивалът „Въздухария 2013“ прелита в Калофер

Организаторите на „Въздухария“ 2013 от клуб „Лети независим” съобщават, че се променя местоположението на тазгодишното издание на фестивала.

Със съдействието на Община Карлово и местната управа на гр. Калофер третото поредно издание на „Въздухария“  ще се случи от 5 до 8 септември в местността „Паниците”, край града на войводите Калофер и ще ни отведе по-близо до природата ни, по-близо до българските традиции и българската история.

„Въздухария“, воден от възгледите си за свобода, полита към нови простори и ще се приземи в местността „Паниците”.
Единственият по рода си на Балканите фестивал на свободния полет си поставя за цел да покаже на своите посетители възможностите за активен и природъсобразен начин на живот. В духа на летенето, фестивалът не се обвързва с определено място, а идеята за свобода го носи на крилете си към нови прекрасни места из България!

Щом „звезди обсипят свода небесен”  от етно джем сцената на „Въздухария”, Балканът ще запее с българските групи:
Kayno Yesno Solnce, , GhostNote,  Da Seed, Зора, Синият заек, фолклорен танцов ансамбъл “Незабравка” от гр. Сопот.

Повече информация за новото местоположение:

Калофер е разположен в подножието на южните склонове на Стара планина. Намира се само на 17 км от Карлово, на 22 км от Сопот, на 56 км от Пловдив, на 222 км от Бургас, на 300 км от Варна и на 164 км от столицата София.

Местността Паниците се  намира на 4 километра северно от град Калофер по протежението на река Тунджа. Интересното й име произлиза от специфичните издълбани, подобно на паници, форми в камъните на реката. Паниците е изходната точка към водопада Райското пръскало, връх Ботев, резервата „Джендема“ и още много интересни маршрути.

До мястото на събитието има асфалтов път. Oсигурени са ток, вода, и всички необходими условия за къмпингуващите посетители и гостите на фестивала. Осигурен е транспорт до старта с бусове, джипове и камион за всички желаещи да полетят, парапланеристи, летящи участници и гости на фестивала. Новият терен предлага благоприятни условия за участието и включването в събитието на мотопланери, делтапланери и офроуд обществото в България.

Виж повече тук

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.