С Калоферски гайди полита Въздухария 2013

На българската сцена свободният полет е възможен, казват организаторите на фестивала Въздухария 2013 от клуб „Лети независим“. В духа на летенето Въздухария  ще понесе българската публика на крилете на автентични фолклорни,  етно амбиент, пънк, джаз, суинг и класически ритми.

От 5 до 8 септември на поляните в местността Паниците, край Калофер – градът на войводите, Балканът ще запее с българските музиканти от: Калоферски гайди, Kayno Yesno Slonce, Група „Зора“, GhostNote , Da Seed  и Младежки танцов състав „Копсис”, DJ Neolithicvox, DJ Olaja, DJ Dancing Angel, DJ BassBlooper, DJ Invoke, DJ Skill, DJ Balkansky & Basscatz. Очакват се джемове и музика, вдъхновена на мига.

Тази година ще се лети още повече с небесното шоу на световно известните акро пилоти Жил Шнайдер (Gill Schneider), Джим Нугарол (Jim Nougarolles), Максим Широн (Maxime Chiron) и Сабрина Тиелен (Sabrina Thielen)  членове на APPI (Асоциация на парапланеристите пилоти и инструктори) от Франция, Непал, Швейцария и Македония, част от програмата на проекта FLYMORE. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за партньорство и експертна помощ.

За първи път тази година в учебната зона ще предоставим възможност на всеки посетител на фестивала да направи първи стъпки в летенето с безплатно тестване на сбруи и вдигане на крила във въздуха, ground handling  под ръководството на опитен инструктор.
И още:
•карнавал във въздуха – полети с парапланер с костюми;
•издигане на въздушен балон с кош и бънджи скокове от балон  – Клуб Адреналин;
•тандемни полети;

Отворени дискусии по парапланеризъм – аеродинамика, метеорология и техника на пилотиране; организирана от основателите на един от първите клубове в България с Клуб „Лети Независим” a.k.a “Sky camp”.

Със специалното участие на експерта майстор инструктор по парапланеризъм Матю Абрард (Mathieu Abrard), който ще представи системата за обучение  на международна организация за парапланеризъм, призната в целия свят – APPI, и лицензът, издаван от APPI , който сертифицира всички нива по парапланеризъм според високите стандарти на FAI (Международна федерация за въздушни спортове) и всички международни федерации по парапланеризъм.

Виж повече тук

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.