Да се разделим от ГЕРБ! – коментари за протеста във Фейсбук

Хора на ГЕРБ сред протестиращите събарят загражденията пред парламента в първия му работен ден след почивката през август. Снимка: Явор Николов

Hristo Ivanov
Ако протестът наистина е срещу мафията, това значи че е И срещу Борисов, Цветанов и ГЕРБ като модел на партийно строителство и управление. Във всеки случай, така формулирам аз предметът си на протестиране. Ако говорим за „операция чисти ръце“ (позицията на „Портестна мрежа“ от онзи ден), това не може да не включва и изрично искане Борисов и Цветанов да напуснат политиката (защото оставката на Орешарски е само първа точка, нали?!). Хората, които са водили „технически разговори“ с представители на ГЕРБ от името на протеста следва да отправят ясно и публично този призив – Борисов и Цветанов вън от политиката. И това следва да е предпоставка за всякакви контакти, а не „надежда“, че те един ден сами ще се сетят. Или сме срещу цялата мафия или нищо не правим! След появяването на площада на тези две мутри като официализирани съорганизатори на протеста, позицията, че сега протестираме срещу Орешарски, а когато ГЕРБ дойдат на власт, ще протестираме срещу тях, става невъзможна за удържане.

Stoyan Stoyanov
Много стана!!! То не беше подмяна не беше чудо. Трябва много скоро да се сложи разделителна линия между норманите избиратели и ГЕРБ, между протестиращите, които искат промяна, и тези, които искат възпроизводство на “Октопода“ ГЕРБ.
Трябва да си дадем сметка, че с блок или без блок няма да има особено значение, ако изгубим най-смислената част от българските избиратели.

Илия Илиев
Най-смислената част? Тази, която гнусливо отхвърли идеите на Харта 2013 и за осемдесет дни не съумя да артикулира нито една позитивна и изпълнима идея. Вярвай си, но не ме разсмивай.

Michael Elfial
Никой наистина протестиращ срещу мафиотизирането на страната си не бива да позволява дори да се допусне, че може да застане зад един мафиот срещу друг, особено пък, ако това е тази странна подигравка с всичко светло – Борисов. Като прочетох какво е казал, се разкъсах между желание да се засмея кисело и да повърна – та с него ли са те или против? Всяко мълчание обрича всякакви протести за доста време напред на абсурдност и насмешка – една доста добра цел за хора с опит от ДС и мафията. Дали пък това не е целта на цялата операция от последната година?

Ирек Спасов
Между 45-те партии на изборите не видях нито една, която заслужава доверие и гласувах за по-малкото зло. Аз също не харесвам управляващите, но смятам, че нови избори не биха подобрили ситуацията в страната и че биха могли да удволетворят единствено желанието на изгубилите за реваншизъм. Бойко Борисов се бие в гърдите, че е спечелил изборите, но не управлява, т.е. е спечелил битката но е изгубил войната.

Vera Slavova
С истерия, с неискрени пърформанси, с грозни призиви за „смърт на еди кои си боклуци“, и с пълна липса на смислена обединяваща идея. Първите дни на протеста имаха подкрепа от всички страни, но оттам нататък залитнахте в некрасиви крайности и не пожелахте да забележите толкова очевидни знаци на къде вървите и кой ще се възползва от вас… След толкова време и след толкова къде по-добри обяснения от моето – не ми се води такъв разговор. Който до сега не е разбрал другата гледна точка, надали ще я разбере чак сега…

мацка
„Знаковите фигури“ Соколов и Сугарев залепиха доста минуси на десните партии, не се учудвам, че сега се чудят кому да дадат задниците си. Иван Костов обра негативите от простотиите на купища такива отрепки, тъй като един човек не е в състояние да се справи с тази паплач. Десен човек съм, никога не съм работила на държавна работа и всеки лев съм си изкарала сама, но подкрепям това правителство в точно този момент, защото се иска кураж да управляваш след Бившия и в тази международна обстановка. Освен това голяма част от правителството нямат нищо общо с комунизма. А …още за Пеевски ми дреме… Не знам какъв беше този случай, но бързо приключи, нали така?

Ivan Velichkov
Какво още трябва да се случи (може би ББ и Цв Цв с едни големи тъпани насред Орлов мост), за да стане ясно, че протестът се организира, финансира (като медийно отразяване) и обслужва само ГЕРБ в момента. Реформаторският блок, Протестна мрежа, Цветелини, Кристалини, България може, Република БГ са само ГЕРБ-ави аватари, които да прилъжат заблудените и неорганизирани противници на ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака и т. н. (статусът е по повод писмото отговор на Бойко Борисов на отвореното писмо на Самуил Петканов до него. В отговора си Бойко призоваваше – най-общо казано – всички, които сме против БСП-ДПС-Атака да се обединим срещу тях).

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.