Бойко помага на Сергей срещу реформаторския протест

Иво Инджев

В книгата „Премиер на РъБъ” описвам не случайно свидетелски случката как кметът на София Бойко Борисов се хвали пред американския посланик Джон Байърли, че турските служби му се били отблагодарили за бламирането на резолюция на Софийския парламент, която би признала османския геноцида над арменците.

Жалко, че от Реформаторския блок не са си направили труда да научат и разберат, че Борисов е способен да употреби всеки и всичко в свой интерес заради едната хвалба дори – какво остава заради интереси, които водят назад във времето към битността му да довереник на царя от Мадрид, пъдаря от Правец и господаря от Москва.

Писах също, че Борисов само това и чака: да бъде помолен да помага на Реформаторския блок да го погълне.
Не очаквам скромните ми предупреждения да бъдат зачетени, но искам да посоча истината: събитията показват колко полезен за Реформаторския блок е Станишев и обратното- колко пагубна за същия е прегръдката на Борисов.

Правилно четете: с всичките си изстъпления Станишев на практика катализира сближаването на различни политически субекти под условното название Реформаторски блок, докато Борисов успя да направи това, което нито полицията, нито напъните на кресливия Сидеров, нито мълчанието на стреснатия от протестите Орешарски постигнаха: помилва похотливо и публично гражданското недоволство, с което пося семената на унинието сред протестиращите срещу властта в София, заподозрени, изтипосани, обобщени, посочени, набедени и обвинени вкупом като ерекция на предишните управляващи.

Посятото веднага бе наторено. Сипвайки сол в раната, Станишев става и ляга с ехидната констатация, че Борисов и Цветанов били онези, които стоят зад протестите в София – откровена и преднамерено интригантска обида към най-креативната част от демонстрантите.

Разделяй и балдей (т.е. „кефи се”, както се казва на руски)!

В типичен свой стил Борисов му помага като продължава да въздиша театрално (със крита зад гърба си възглавница) по Реформаторския блок като към една Дездемона, надявайки се да му повярват, че иска брак, а не повторение на опита за преспиване за една нощ, както през 2009-та, когато мамеше сините, че щял да управлява заедно с тях.

Станишев обича да припомня пикантния сюжет на онова кратко заиграване под формата на хипербола за консумиран брак, а Борисов не отрича и се почесва сладострастно по егото.

Ще бъде атестат за зрелост на младия Реформаторския блок да не позволи тези двамата да му се месят като свадливи сватовници кой да отмъкне и употреби булката, за да я заключи после в харема си.

От блога на Иво Инджев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.