Корпоративен храненик храни надежди да замести телохранителя

Иво Инджев

В нашата европейска провинция е прието да те нарочат за „обратен”, когато не са съгласни с теб, макар да е ясно, че за обратни могат да бъдат обявени самите обвинители по силата на логиката, че и те са на обратното мнение спрямо теб.

Но дойде време да си призная: обратен съм . Обратен съм спрямо онези „откриватели”, които едва сега се занимават с ембрионално мърдащия като политик Николай Бареков.

Той не е учредил нищо, не е участвал в никакви избори, не е напуснал дори утробата на журналистиката, в която това конферансие на повикване присъстваше извънматочно- вижте за справка няколкото регистрирани в ivо.bg негови нередактирани полуграмотни излияния, изтекли в поверения му от банкерите сайт BNews.

Откровенията му бяха изстреляни в интернет преди някой да му каже да спре да се излага с импровизации в късната част на денонощието, които го издават като плямпало с объркани мисли, екзалтиран изказ и правописен хаос в претенциозните му месиански „послания”.

Въпреки това се „занимавах” с изявите му, защото се беше превърнал в неофициален телевизионен говорител на властта и лично на нейния вожд Бойко Борисов. Тази му роля го правеше жалък. Жалък, но фактор, комуто поверяваха роли и „снасяха” информация. Включително я мътеха откъм прокуратурата преди тя да започне някаква кампания, разгласена като „журналистическо разследване”на ТВ7 и лично на Бареков, замислено като „сигнал”, по който инициаторите наистина се самосезират.

Онези от върха на тази пирамида, които го помпаха със самочувствието на телевизионен прокурор, сега мълчат гузно, макар да са заели вече скамейката на „подсъдимите” в пледоариите на същия Бареков. Нямат причина да си признаят- за разлика от него, който се домогва до прошката на публиката и твърди, че съжалява за близостта си с Борисов и с Цветанов. Или направо ги е страх от грозната истина,оставяйки го да гради новата си пирамида като торен бръмбар.

Какви пари наторяват тази пирамида – не знам. Но виждам как доста медии, които гнусливо (или съучастнически) не се занимаваха с торния бръмбар по времето, когато беше на върха й, днес му правят услугата да обслужват новата му роля на ембрионален политик с интервюта, клюки, реплики, дуплики, и какви ли още не медийни ласки, за каквито той е петимен като рекламен продукт на олигархията и нейния боен отряд Корпоративна търговска банка.

За да не съм голословен, предлагам малък те(к)ст с актуални въпроси (извън много други), които никой не му задава, защото явно не е позволено. Всъщност въпросът е един, но е зададен хипотетично по няколко начина:

-Господин Бареков, какво мислите за живота и делото на Делян Пеевски?
– Вие, който знаете толкова много, знаете ли кой го предложи или предлагате много да не знаем?
-Правилно ли беше той да бъде предлаган за шеф на новата българска държавна сигурност ?
– Колко голяма е загубата за България, Балканите, Европа и лично за Вас фактът, че Пеевски не зае замислената от Вашите спонсори позиция?
– Обичате ли Пеевски и взаимна ли е обичта ви?

Новоомесеният (защото дори още не е новоизпечен) „политик” Бареков втасва от вашия масаж, колеги. Спрете да го обгрижвате- трябваше да го мачкате тогава, когато беше бухалка на властта.

Преди той обслужваше един телохранител, а сега се движи с телохранители и го обслужвате вие по схемата, която направи от телохранителя премиер- прототип на актуалния храненик на корпоративната търговска олигархия.

От сайта на Иво Инджев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.