И леви, и десни помагат на банките да мачкат. Логично започнаха убийства

Оказва се, че убитата шефка на клона на „Уникредито Булбанк“ в Бургас, заедно с колегите си рекетирала човек, който взима кредити от тях. Местните банкови служители решили да унищожат бизнеса му, защото не изпълнява исканията им да сключи договор с посочена от тях фирма (виж тук).

И човекът превъртял и застрелял банкерката на улицата. Сега казва в полицията, че го извършил съвсем съзнателно и иска да си получи заслуженото наказание. Той е на 57 години и ще завърши живота си в затвора. Съзнавал го е със сигурност и е направил този избор. Извършил е убийство, с което да въздаде справедливост, както той я разбира. Защото институциите не искат да дадат.

Месеци наред е писал до различни инстанции и до ръководството на „Уникредито Булбанк“ на какъв рекет е подложен, никой не реагира. Напудреният банкер Левон Хампарцумян може да коментира всякакви въпроси, включително политически, кулинарни и сексуални, но за неговите си банкерски кирливи ризи не обелва дума.

Банките са се превърнали в рекетьори и крадци, охранявани от държавата. Не са един и два случая, да се опитват да отнемат бизнеса на свои клиенти или да ги накарат да фалират, дори когато съответната фирма има шансове да се развива. Да купуват и продават дългове, чрез които отново мачкат бизнеса.

И, ето, от тази безизходица една от техните жертви намери изход – с пистолет в ръка. Дали това ще е някакво изключение, единичен случай?

През март един психиатър направи зловеща прогноза – че след самозапалванията идват убийства.
„Очаквам напрежението да се нагнети… На крачка сме от политическо убийство, или най-малкото саморазправа с политиците. Обезверението е тотално. Хората не вярват на институциите… Обезверението в обществото е на път да достигне до своята кулминация и да премине всяка граница на търпимост. …Логично е, мачкаш, мачкаш, енергията се събира… Ситуацията ще става все по-динамична, ще има нови импулсивни актове“, предупреди психиатърът (виж тук).

Ето го първият случай от неговата прогноза. Не е насочен към политиците, но е резултат от тоталното обезверение, от това, че хората не вярват в институциите и тръгват на саморазправа.

В същата хватка на банките са още хиляди. Властта и институциите вместо да защитят своите данъкоплатци, защитават банките. Случаите са безброй. В България и десни, и леви партии обслужват монопола на банките. За сравнение десният Виктор Орбан в Унгария мачка и гони монополите и чуждите банки. „Колониализмът свърши“, им каза той неотдавна. И е на път да спечели изборите отново.

У нас чакаме да видим дали ще се сбъднат прогнозите на психиатрите.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.