Вече става дума за политическа патология…

Проф. Николай Слатински. Снимка: e-vestnik

За мен това е несъмнено отдавна, но след днешната поредна идиотия (провалянето на вота за недоверие), предполагам, че постепенно всички най-сетне ще започват да се убеждават, че поведението на ГЕРБ като зле организирана политическа групировка вече не може да бъде описвано с политологически, социологически, културно-антропологически и психологически понятия и термини.

За тази цел си има твърде образни изрази от устното народно творчество, с които се описват глупостта, простотията, безпардонността и наглостта.

Всяка от основните партии има пряка вина за постепенното уникожаване на политическото у нас, за ерозията на демокрацията и за разпада на българското общество като активен граждански социум,  но ГЕРБ и „Атака“ са индикатори, че някои процеси у нас са преминали, изглежда необратимо, в областта на патологията.

И ако „Атака“ с шизо- и фашизо-идните си симптоми и синдроми показва патологично заболяване на политическия дух на обществото ни,  то ГЕРБ с мутроидния си облик и малоумното поведение е нагледна илюстрация за патологично заболяване на политическото тяло на нашето общество…

Вероятно изобщо не преувеличавам – щом тези две партии се ползват с такава подкрепа сред избирателите…

Нещата очевидно стават все по-тревожни и все по-трудно излечими!

От личния сайт на проф. Николай Слатински

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.