Медийната собственост броди призрачно в нашия заден двор на Европа

Иво Инджев

Банкерът Цветан Василев заяви днес в интервю за радио „Дойче веле”, че няма нищо общо с медиите на Делян Пеевски.

И Делян Пеевски декларира практически същото (че няма нищо общо с медиите на Делян Пеевски), ако се съди по оповестената му имотна декларация.

Предстои някой щастлив ден да научим, че и Ирен Кръстева майката на Делян Пеевски няма вземане-даване с Делян Пеевски (по отношение на медийната собственост).

Сигурно е спечелила въпросните медии с честна игра на тото, докато беше шеф на тази държавна хазартна институция.

Бедните медийни сирачета! Никой не иска да си признае родителските права над тях. Явно е много срамно…

Положението е като в Русия през 1917-а: медийната собственост се търкаля по улиците и някой просто трябва да се наведе и да я вземе по формулата на Ленин, който определял революционната ситуация по същия начин, за да оправдае факта, че болшевиките навеждат цяла Русия в името на властта си над нея.

Наведена България благодари на колене за скромността на другарите и другарките, които от медийни императори, за каквито несправедливо сме ги набеждавали, се превърнаха в нашите изумени очи в обикновени милионери, погнусени от най-срамния бизнес в нашата държавица!

Призрак броди из (задния двор на) Европа – призракът на прозрачността на медийната собственост.

От блога на Иво Инджев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.