ГЕРБ управлява като мафиотски клан – кметът на Пловдив го казва в прав текст

Тайно записана партийна сбирка с пловдивския кмет и местен лидер на ГЕРБ Иван Тотев изкара наяве в какво се състои тяхното управление.

Записът беше излъчен и по „Дарик радио” и др., цитиран в някои медии. На него се чува как кметът Тотев обяснява, че Общинският съвет на Пловдив взима нарочно подготвени незаконосъобразни решения, които  областният управител Венцислав Каймаканов да връща. Целта е вината за нереализираните в града проекти да пада върху него.

Кметът се яви в Нова ТВ и призна, че записът е автентичен, но го смята за нещо нормално.
На записите се чува още как Тотев обяснява, че се подготвя за гласуване “брутално незаконно решение”. „Знаете, ние много добре го изиграхме и никой не разбра”, казва кметът за областния управител.

На записа се чува също, че управата на общината от ГЕРБ назначава техните си хора навсякъде в местната администрация. Кметът казва: ”Постоянно ги прибираме в общината. Имаме диалог с директора на летището, ако стане нещо, ще ги слагаме на летището. ВиК нещата са много добре, имаме диалог с тоя, директора, новия. Нямаме нито един уволнен наш човек във ВиК. (Чува се женски глас: Ние бяхме по-радикални.)

Това е най-откровеното разкритие за управлението на ГЕРБ. Всичко това е ставало не само на местно, но и на национално ниво. И сега не случайно Борисов драматично скача срещу правителството, че прави чистка. Както обаче сами признават и гербери в записа, в чистката те са били много по-радикални.

На практика кметът на Пловдив провежда мафиотска кланова политика. Бил наместил 500 гербери на длъжности в общината, 120 били техните хора само във ВиК.

И ето един цитат от Фейсбук, който точно поставя диагноза на положението:

„Тези хора (б. р – ГЕРБ) раздуха администрацията от 80 000 до 140 000 души, и използват така създадените „работни“ места, за да купуват послушание с нашите пари – и да възпроизвеждат крадливия си модел с помощта на назначените послушни некадърници, които без тях не стават и за безработни. Така че ще крадат, лъжат, мажат, и убиват дори, ако трябва – само и само да ги оставят някъде на хранилката – а дали в общината, ВиК, или на летището – това са подробности.
И в това време хората се възмущават, че някаква секретарка някога се била събличала за снимки за списание?!”
(коментарът е в личния профил на Стефан Янков).

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.