Ново Бе

Румен Белчев

Беее-беше тя!

Беше, когато брояхме на колко първи страници се явява достолепният лик на Б. Б. и на колко вътрешни – още по-достолепните кадри, в които Б. Б., прелитайки с тигрите си над родината, открива нещо, закрива друго, помага на вдовици и сираци, бие лошите, гали по главичките добричките, раздава правосъдие и обещава на всички по нещо. Само че – друг път…

Време се мина, Б. Б. вече не е Б. Б., а конструктивна опозиция, вече не хвърчи, вече бедните, гладните, отчаяните и онеправданите трябва да си търсят друго Бе., което да хвърчи, да обещава и да гали по главичките.

И го намериха! Поне тези, които четат вестници!

„Бареков помогнал на монахиня в битката й с енергото“ – тържествено обявява „МОНИТОР“. Поетът би проклел енергото и би рекъл – „О, спи ли Бог, о, Бог не види ли?“ – но Бог очевидно се е разсеял, така че – новото Бе. е насреща!

И не само на Божиите служители – и на партийните помага – разгръщаме „СТАНДАРТ“ и откриваме, че „Бареков помага на ужилени в блок на АОНСУ“! Но не само на тях – „Обеща обществени поръчки за малкия бизнес“!

Мислите, че новото Бе. се ограничава само с такива дребни обществени поръчки? Отнюд, би рекъл дядо Иванчо Йотата – новото Бе. вече приема поръчки и оплаквания от най-високо ниво – вижте пак в „СТАНДАРТ“ – „Кметове искат от Бареков министерство на провинцията“.

Като стане премиер – одма – може би – обединено с министерството на инвестиционното проектиране – тъкмо да се поосмисли най-после съществуването на проектирането на инвестициите и нихното министерство.

А в отсъствието на титуляра Б. Б. новото Бе. лети като ангел-отмъстител над страната и света и размахва меча на отмъщението – „Бареков и ВМРО искат оставката на Кристалина Георгиева“ – тръби коректният вестник „ПРЕСА“.

Има и картинка – клекнал край неидентифициран автомобил, покровителят на онеправданите гали бежанче по стриганата и предвидливо обезвъшена главица – „Николай Бареков посети района около центъра за бежанци в „Овча Купел“…

Очевидно посещението ще да е било кратко, защото „СТАНДАРТ“ публикува почти същата снимка от същото събитие – пак същата кола, все същият клекнал Бе., очевидно същите деца, само че – все още непогалени…

Справил се с европейските бюрократи, „Бареков дава Плевнелиев на прокурор за рушвети“ – прославя чутовния подвиг „24 ЧАСА“.

И, очевидно, увлякъл се в обвиненията, не се спира пред нищо и никого – „Николай Бареков сезира главния прокурор срещу себе си“ – втрещява ни „ТРУД“.

Направо прахта му диша старият Б. Б. – няма как да може да смогне на напора на младия организъм – според „ТРУД“ „Бойко зарадва дядо с акордеон“. Купил Бойко на дядо Митьо от Дряновец акордеон, пък като го чул (предполага се – по телефона, защото подаръкът бил поднесен от местния депутат) как свири, обещал да му подари още един – по-хубав…

Нови Бе.-та са нужни са нам – решителни, честни, чисти като капки сутрешна роса, никога не прославяли генерал-премиерите на предишното правителство, никога не лъскали ничии патъци, не свирили на ничий дудук, никога не обръщали палачинката!

Как да не повярва човек на една друга публикация от трудовия вестник – че  „А у нас тиквите цъфтят“…

Цъфтят, разбира се – с помощта на PR-ите си и абсолютно свободната и независима от всичко, освен рекламодателите, преса…

От в. Стършел и блога разПЕЧАТосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.