Всички патриоти – в крак!

Румен Белчев

Имаше такава песен – грабнете всички пушки и всички патриоти – в крак… Имаше и нещо за смърт на предател и на враг… А се сетих за нея, докато четох шарените мнения около студентските вълнения.

„ДУМА“, като партиен вестник, няма как да е във възторг – пуснала е коментар на Веселин Стоянов с, предполага се, насочено към младата аудитория, заглавие: „По-добре лош секс, отколкото никакъв“…

Най-вълнуващ е краят, където авторът се вълнува от интелектуалното развитие на ранобудните студенти – „Това ли искате да бъдете – хора без душа. Роботи, които управляват, хора, които имат само корем и долно и горно отвърстие…“ (…)

„Аз лично смятам, че те трябва да си гледат букварите и като се изучат, тогава да влязат в света на големите хора. Защото още ядат чужд хляб, този на близките или на народа, и не бива да дават акъл на хората, които ги хранят. Още повече – по чужди поръчки!“

Партийната преса си е партийна, непартийната залага на интрижката – „МОНИТОР“ (препечатвайки „ТЕЛЕГРАФ“) директно ни насочва към виновниците за окупацията на Софийския университет – „Професори от Нов български университет бунят ранобудните“.

Декларацията на преподавателите, подкрепящи протеста, „ТРУД“ пък публикува под заглавие, напомнящо обява в квартална бакалия, предупреждаваща ни за върлуващи наоколо джебчии: „Вижте кои са преподавателите, подкрепили студентите“.
В коментар за радиото, светкавично разпространен от интернет страницата на „24 ЧАСА“, г-н Петър Волгин в прав текст обяснява как „Една перверзна симбиоза между парите на ГЕРБ и фанатизма на провалената десница роди поредната бутафорна картинка в центъра на София, този път в Университета.

Случващото се там от петък вечерта е свещен съюз на Бай Ганьо, Полиграф Полиграфович, Йозеф Гьобелс и Андрей Жданов, сформиран в името на „великата цел“ – да бъдат върнати на власт герберите, а ако може, покрай тях в парламента да се промуши и остатъчната десница.“

Уважавам хората, които се подписват под мнението си, колкото и да ми се повдига от него. Друга бира са анонимните форумци, подели тезите на интелектуалците и тълкуващи ги по по-разбираем за себе си и себеподобните начин:

козуначената_кифла: Пак ли стана модерно да си веем пръднята по аулите.?!?!

Един дядо: Хуйвенбините и талабаните използват възможността да си допълнят стипендиите (тези от тях, които имат право на стипендии).

Пенсионер: Протестиращи = Прозападни подлоги и саботьори, гербаджии и антибългари! Кой ви е спонсора, откъде са ви парите за живеене? Нали на протестите не плащат?

salaspils: Незабавно трябва да се закрият разни измислени „специалности“ като „философия“, „социология“, „политология“ в СУ и средствата да бъдат пренасочени за медицинските и техническите ВУЗ-ове!

синьо небе: Ха, ха, хааа… казаха ли ви го В ПРАВ ТЕКСТ – „…Търговците влязоха и окупираха храма…“ – еврейските номера на мутро-комунистите НЯМА ДА МИНАТ! Вън юдейските фарисеи ОТ ХРАМА!

vudu: Хахахаха! Никой не ви подкрепя бе олигофрени:))) Хората ви знаят, че 50-те олигофрена вътре сте платени от олигарсите, начело с Плевньооглу:)))) (…) Мръсните педали-соросоиди с интелектуални недостатъци пречат на останалите да си провеждат учебният процес! Скоро ще има бой по „окупатори“:)))))))) България не е на 50 мангала, влезнали в СУ!

JJJ: Да ги арестуват и накажат с изключване от университета. Да ги осъдят на 50 дни изправителен труд за възстановяване на щетите. (…) Окупират, рушат, съсипват, правят каквото им текне и накрая какво … превръщат ги в герои, а разходите на гърба на народа. Ай с-тир!

Анонимен: Айде да се съберем и да ги изхвърлим в градинката да се кенефят с палаткаджиите……. Получавали по 80 лева на вечер, защото подкрепяли Реф. блок – продажни дрисльовци, хайде да им наритаме задниците…….

И това – по адрес на двайсетинагодишните момчета и момичета, решили по някакъв начин да ни покажат, че не са съгласни с нас.

Една нация, способна да мрази децата си по тоя начин – не ги заслужава!

Направо – пиши я бегала!

От в. Стършел и блога разПЕЧАТосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.