Фашизъм с любезното съдействие на БНТ

Нихал Йозерган

Неонацисти или новите ни фашисти бяха помолени да коментират ситуацията в държавата по БНТ – „Референдум“.

Ако това се прави уж в името на „свободата на словото“ или „отразяването на другата гледна точка“ абсурдът е още по-голям. Става въпрос за грубо нарушение на конституцията.

Още по-труден за обяснение е факта, защо обществената телевизия дава трибуна на още нерегистрираните неофашисти от „Кръв и чест“.

Нищо, че името на партията звучи като бразилски сериал, това, което се готвят да ни поднесат с „любезното съдействие“ на БНТ – ерго държавата – е твърде взривоопасно дори за техните кукловоди.

Ако съдим от горчивия опит на радикалните ислямисти, муджахидини и алкайдисти, създадени с помощта на Запада и обръщането им в последствие срещу техните създатели (събитията от 11 септември), можем да се досетим какво може да ни сервира Франкенщайн made in Bulgaria.

Как е поставен медийният закон и правилникът на БНТ, има ли възможност да се провери, за да не се допускат повече подобни меко казано тв-недоразумения!

От страницата на Нихал Йозерган

* Журналистката Нихал Йозерган е била над 10 години кореспондентка на БНТ и БНР в Турция

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.