Цветелина Бориславова – бялата птица на прехода

В неделя банкерката Цветелина Бориславова се яви като светица във „Всяка неделя” и пред Кеворкян повтори, че била в светлата част на прехода. Същото каза няколко дни преди това и пред друга телевизия.
Изглежда пиар съветниците й са я вкарали в кампания по изпиране на образа чрез поредица от интервюта.

И докато Цветелина говореше пред Кеворкян, поради режисьорските номера на предаването да показва лицата в твърде близък план, под дясното й око се виждаше остатъчен лек белег от взрива на джипа й през 1997 г. Така става в светлата част на прехода. Тя се измъква щастливо, за да продължи с победни успехи на полето на бизнеса. Никой нищо не разкри за този атентат, а и не поиска да разкрие. През 2001 г. другарят й в живота Бойко Борисов стана главен секретар на МВР, но разследването не беше подновено.

Бориславова е съдружник с него в няколко фирми, включително в една от фирмите му „Ипон” и една офшорна. Всичко е в светлата част. Бориславова е съдружник и с Румен Николов-Пашата и други оперативно интересни лица и във фирма, уличена в нелегално производство на цигари през 1995 г. И това е на светло (виж тук).

Айде да не припомняме тук за операцията с компенсаторките, от която нейната банка спечели много пари. И всички се чудеха откъде тя се сети да изкупува компенсаторки преди да обявят, че ще продават остатъчния дял на БТК с тях. А пък как придоби въпросната банка се носят легенди. Легендарната Цветелина Бориславова – бялата птица на прехода (виж тук и тук).

И още нещо каза пред „Всяка неделя” – че се била разделила с Бойко преди да стане премиер. Демек – нямали нищо общо. Но хората помнят репортажите как тя ходеше и се изказваше на предизборни събрания на ГЕРБ, как се яви щастлива като премиерша на първия ред в НДК на пресконференцията на победителя Борисов.

Ама няма кой да й припомни, нито да я попита нещо неудобно. Интервютата с нея са така. Процедурата по изпиране на образа й е ще постигне частичен успех. Нова ТВ пере най-добре.

И тази бяла птица е член на Трилатералната комисия *, заедно с бившия президент Петър Стоянов и Меглена Кунева.

По повод едно интервю с Цветелина Бориславова
По повод интервюто на Кеворкан във „Всяка неделя“ с банкерката Цветелина Бориславова – колаж от Владимир Дойчинов – Ладо

 Колаж на Владимир Дойчинов – Ладо, по повод интервюто на Бориславова във „Всяка неделя„.

* Тристранната комисия (Trilateral Commission) е създадена по идея на Дейвид Рокфелер през 1973 г. от частни лица от САЩ, Западна Европа и Япония, с цел взаимодействие между трите големи световни сили.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.