Звезди в загадъчни филмчета

на „Ню Йорк таймс”

Кейт Бланшет в епизод от годишните филмчета на „Ню Йорк таймс мегъзин“ 2013 г.

Списание „Ню Йорк таймс мегъзин” (приложение на вестника), пуска в интернет, заедно с годишното си холивудско издание, 11 кратки клипа, заснети като епизоди от филм, с 11-те най-нашумели през годината актьори  като Кейт Бланшет, Брадли Купър, Робърт Редфорд, Форест Уитакър, Опра Уинфри и др., по-малко известни у нас. (виж тук)
Кратките епизоди са режисирани от носителя на две награди  „Оскар” за операторска работа Януш Камински (за „Списъкът на Шиндлер” и „Спасяването на редник Райън”).
11-те филмчета са с продължителност от минута или по-малко и са обединени с общо тематично заглавие „Да направиш сцена”.
Всеки клип е в различен жанр – уестърн, комедия, черна комедия, психо-ужаси, френска нова вълна и др., но са абсурдистки и неразбираеми.
Клиповете предизвикват множество коментари в интернет какво все пак искат да кажат авторите.
Автори на репликите и диалозите в епизодите са цяла дузина от най-добрите сценаристи на Холивуд.
Ето превод на думите в три от клиповете:

Кейт Бланшет казва няколко реплики:

– Покажи ми къде е леглото.
– Завий ме с одеяло.
– И не позволявай повече да те виждам.

Опра Уинфри казва:

– Ти умря, докато ме нямаше (б. р. – двусмислено, докато почуква микрофона. Когато микрофонът не работи също се казва „умря”).
– Колко удобно.
– Мислех, че ще е по-лесно, ако си умрял.
– Но всъщност е дразнещо.

Робърт Редфорд казва:

– Всъщност аз никога не съм харесвал тофу.

Арт & ШоуВидео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.