Писмо до Англия

Евгений Тодоров. Снимка: личен архив

Мила ми Цецке,

Пишем ти отново, защото с баща ти много се безпокоим какво правиш в тази пуста Англия.

Тук вече застудя, представям си колко е студено и мъгливо при вас. Да се обличаш топло и да не стоиш много навън. В бара, дето пишеш, че си започнала работа, с какво се отоплявате, сигурно само с камина.

Сега ти плетя един дебел пуловер от истиска домашна вълна. Защото знам, че при вас всичко е изкуствено. Ще ти го пратя по чичо ти Пешо, който другата седмица ще пътува на свиждане на братовчед ти, дето влезе в затвора за едното нищо.

Стринка ти идва често и си поплакваме от живота. Тя все вика, че не може нейното момче да се е занимавало с наркотици, сигурно са го натопили тези мръсни английски полицаи. Права беше баба ти, дето все повтаряше: видиш ли протестантин, стой по-далеч от него.

Много внимавай с тези протестанти ли са, католици ли са англичаните.

Много се тревожим с баща ти и като гледаме какви ги говори вашият Камерън. Все против нас българите говори.  Защо ни мрази, нали сме европейци всичките. Да не сме по-различни от тях? Дано да не вземат нещо да ви направят.

Ако питаш за нас, оправяме се. Благодарим за стоте евро дето ни ги прати миналата седмица – точно си платихме тока с тях.

При нас има само едно нещо лошо. Навсякъде плъзнаха сирийци. Показват ги по телевизията. Грабят, крадат, разнасят болести. До нас още не са стигнали, но се говори, че старото училище отвъд реката ще го правят бежански лагер.

Дойдоха онзи ден едни момчета от София и викат: защо спите, що не се вдигате. И се вдигнахме и дойдоха от всички телевизии да ни снимат. Аз също бях там и виках „България за българите, чужденците – вън”. Ако това не хване дикиш, ще ни водят да преграждаме магистралата.

Изобщо България стана разграден двор. Нещата не отиват на добре. Така че колкото и да е студено при вас, каквото и да говори този мръсник Камерън, стой там. Внимавай с  полицията и протестантите и се обличай топло.

Целуваме те – майка ти и баща ти

От блога За прехода

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.