Метро менструално мъжко Барби

milena-fuchedjieva.gif
Малък увод – бележка от авторката за тези, които не знаят с какво се занимава, освен че се опитва да си обясни света чрез писане. Авторката е офис мениджър на една мега ексклузивна компания за бижута в Лос Анджелис – “Дейвид Уеб”, най-големият американски бижутер.
От 8 години пише творенията си обградена от злато, платина, диаманти, изумруди, рубини и перли. Може да се каже, че животът й е леко сюрреалистичен, а може и шизофреничен, защото авторката е хамелеонка, изменяща мислите си според обстановката. Ту е човек, обслужващ най-богатите хора на планетата, ту е писателка с не по-малко богато въображение. Ту е българка, ту е американка. Ту е бизнесдама, ту е луд за връзване човек, обитаващ светове непонятни, дори плашещи за повечето хора. Но, общо взето, има смелостта да бъде себе си, въпреки всичко, което би се опитало да й попречи.

Всичко това има значение за да можете да разберете как се случват моите разкази. Те са истината и само истината – такава каквато ми се струва в момента.
Преди време в магазина ни дойде едно войниче, току-що завърнало се от Ирак. Беше дошло специално да види бижутата на Дейвид Уеб, защото, когато освобождавали Багдад от хората на Саддам, открили в дворците огромни количества от нашите бижута. Те така го впечатлили, че искал на всяка цена да види къде и какво е това “Дейвид Уеб”. И ето – след ужасни кървави престрелки, се беше се озовал жив и здрав в пещерата на Али Баба, но не обитавана от суни или шиити, а от една не особено впечатляваща се от парите българка, озовала се пък от своя страна на пъпа на Вселената – Бевърли Хилс. Да го бях мислила, нямаше да го измисля така….

* * *

Днес в магазина се появи едно ужасно красиво момче. Висок, с черни очи, надничащи из под шапка. Шапката беше малка, с подвита от една страна периферия – много се носят сега от метро сексуални мъже* с вкус към момчешки групи. Не, не казвам, че беше гей, нищо не казвам.
Тялото му беше идеално. Носеше бяла фланелка и джинси с перфектно дупе под тях. Очите ми тайно светнаха, но не защото имах намерения да ям тази мъжка Червена шапчица, а защото толкова ми беше скучно, че си казах: ето, този е едно чудно забавление!

Момчето не беше срамежливо – още един плюс, когато търсиш хляб и зрелища. Направо се втренчи в огромните ни барокови перли и каза:
– О, Господи, тези перли са огромни! Обожавам перли, искам да си купя дълъг гердан, тези сигурно струват много….
Казах му, че са 120 000 долара, но ще му ги дам за сто. Направо ще му ги подаря, `дет се вика. Той полу-срамежливо, полу-кокетно попита:
– Може ли да ги пробвам?
Само това чаках. Ужасно исках да видя тази мъжка красота украсена с гердан от едни от най-изключителните барокови перли на тази планета. На друга може да има и по-добри, но тук – толкова. А бароковите перли според мен са много по-красиви от другите, защото са с неправилна форма – не са кръгли. Несъвършенството е толкова по-забавно. Нашите са от Южните морета, близо до Нова Зеландия или Таити от където идват най-скъпите. Тези произведения на изкуството, създадени от сълзите на мекотело, се произвеждат от два вида миди: Pinctada margaritifera и Pinctada maxima. Едната е с бели, а другата с черни устни. Много секси миди, раждащи удоволствие за хората.
Закачих гердана на момчето и то стана шеметно. Забравих да кажа, че на дясната ръка имаше огромна татуировка на червено сърце. С татуировката, шапката и перлите се превърна в един цивилизован и доста безпомощен на вид пират. Оглеждаше се щастливо в огледалото, а аз извадих от сейфа огромни перлени обеци и му ги подадох. Той ги погледна без да се изненада, после ме погледна в очите и попита:
– Окей ли е да ги пробвам? Мъже май не носят такива обеци.
Засмях се и му отговорих:
– Не мисля, че ще сте първият.

Сложи първо едната, огледа се кокетно, после сложи и другата и се превърна в картина. Беше не само физически красив, но и по детски откровен и доверчив. Много впечатляващо. Умрях от кеф. Гледам го аз, той също се гледа и от време на време ме поглежда. После и двамата се наслаждаваме на образа му в огледалото. Реших да го успокоя все пак, въпреки че той май нямаше никаква нужда да бъде успокояван. По-скоро аз бях тази, която трябваше да каже нещо на себе си, за да го приеме напълно такъв какъвто е – млад красив мъж от 21-ви век, за който не можеш да си сигурна дали е мъж. Радвах му се като на някакво живо мъжко Барби. Ако можех, бих си поиграла с него на гримиране, преобличане, дори бих го облякла с рокля. Горкият, добре че нямаше как да разбере какво му мисля. Казах му, че ако е в шоубизнеса, ще направи фурор, появявайки се така на сцената. Сто нива над блинга на рапърите. Гето барок. Той радостно потвърди, че е от шоу бизнеса, тоест това би било част от сценичен костюм. Сценичен костюм друг път, миличък. И продължих:
– Освен това изглеждате като Шекспиров герой.
Това вече съвсем го зарадва:
– Да, наистина, много шекспирово е всичко!

Някога мъжете са носили същите бижута като жените и това не ги е правило по-малко мъже. Невероятно секси е мъж с дълги перлени обеци с диаманти, рубинени колиета, огромни изумрудени пръстени…. Можеш да ги видиш на един куп портрети на достолепни господа от ренесанса. Гледайки го се размечтах.
Той свали перлите, сложихме ги на масата и седнахме един срещу друг. Прокара ръка по тях много нежно, бавно и внимателно. Жестът му беше толкова любовен и неприкрит, че си казах – колко прекрасно би било това момче да те обича…. А най-вероятно въобще не е прекрасно, защото той сигурно не си пада по жени. Мистерията на двайсет и първи век – кой е гей и кой не е. По-скоро въпросът е – кой не е гей тук. Защото съм обградена от гейове, а Ел Ей е вероятно най гей френдли мястото след Сан Франциско. Нямам нищо против всеки да спи с който пожелае, но понякога истински се вбесявам като видя някой прекрасен мъжки специмен загубен за женската кауза. А и е изнервящо да се конкурираш по суета и с мъже. А това момче хем не чупеше китки, хем си падаше по бижута. Може би пък той е някакъв екстремно метро менструален, пардон, сексуален тип? Може би започва времето на разводите поради това, че съпрузите не могат да се разберат кой да носи семейните бижута? Досадно. Ей такива глупости си мислех аз, докато този младеж се гледаше замаян от красотата си в огледалото. Като че ли щях да се женя за него, направо не е истина…. И то само, защото беше сладък с някаква огърлица. Да, ама беше много сладък.

И в този сюблимен момент, когато вълкът маскиран като добре изглеждаща мадама, почти ще схруска Червената шапчица, телефонът се раззвъня. Огромният гард, който в по-особени ситуации като тази гоня навън, едвам издържал от любопитство, нахлу за да отговори, а ние двамата леко се отдръпнахме назад. Раздалечихме се намествайки тела в обичайното любезно безразличие. Момчето ме погледна, погледна гарда, който просто умираше от любопитство към този мъж, осмеляващ се да се кичи така безсрамно, и каза:
– Тези обици са идеален подарък за млада жена, нали?
Казах на ум “fuck you” на гарда, вместо отново да го изгоня и усмихнато отговорих:
– О, да, това е най-перфектния подарък за млада жена.
Ако бях сама, а не в една стая с гард – бивш шериф, изпитващ ужас и погнуса към всичко различно от Джон Уейн – щях да допълня:
– Вземете ги, пък после решете какво да правите.
Да, но нищо не казах и хубавецът си тръгна, охраната остана и приказката свърши.

––––––––-

* Б. р. – Метро сексуален в най-общи линии е понятие, което означава мъж, който се грижи прекалено за външния си вид, но не е гей. Като пример често се дава Дейвид Бекъм.

Виж тук още за Милена Фучеджиева в нейния блог

Писмо отПисмо от Лос Анжелис
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.