Който не е с ГЕРБ, не бил десен, каза ЕНП. Ще накарат реформаторите да целунат Бойко отзад

Яцек Сариуж-Волски, зам.-председател на Европейската народна партия, каза, че ако някои партии у нас атакуват ГЕРБ, това е неприемливо за ЕНП. Той заяви, че за ЕНП българската дясна партия е ГЕРБ, а всички останали, които се обявяват като опоненти на ГЕРБ, не се припознават от ЕНП. Това съобщи „Дарик радио”.

Зевзеци във Фейсбук, който още помнят времената на комунизма, по този повод припомниха вица, че всяка линия, която е успоредна на Априлската линия на партията, е права линия.

От изборите насам в e-vestnik няколко пъти писахме, че при едни нови избори предстои коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок. Това е неизбежно, защото ще ги натиснат от ЕНП. Така през 2009 г. преди изборите Костов обяви, че е готов на коалиция с ГЕРБ, защото партията е член на ЕНП и е припозната от европейските десни.

Всички видяхме какво произтече от дясната ГЕРБ, като взе властта. Но има хора у нас, които още не са убедени и са готови да върнат Борисов на власт. И каквото и да приказват т. нар. реформатори, всичко върви натам.

А от думите на зам.-шефа на ЕНП се разбира, че те приемат само партии, които изповядвали дясна християнска идеология. И не искат Кунева, защото е либерал.

Тези думи подсказват, че т. нар. РБ не само ще клекне пред ГЕРБ, но от ЕНП ще ги накарат и да целунат задника на Бойко Борисов за извинение.

За ЕНП е важно да има повече депутати в европарламента. И може да ги получи от ГЕРБ, а едва ли от РБ. Затова те си държат на своите си. Може да е негодник, но е наш негодник.

Наистина е смехотворно да твърдиш, че партия, позната у нас като партия на мутромилицонери, изповядва дясна християнска идеология.

Както вече е ставало дума, ГЕРБ е трети ешелон на БКП. Първия бяха реформаторите от 1989-1990, после дойде средна номенклатура, технократи, синове на висши партийци.

После дойде ГЕРБ – бивши милиционери, дребни партийни секретари, пожарникари, синове на шофьори от МВР. Е, това е българското християнско дясно. Отвътре червено.

Наистина, за какво й трябваше на Кунева да чука на вратата на ЕНП? Тя идва от либералната партия НДСВ, която е член на европейските либерали. Беше естествено да е при тях.

Но нейните настояват, че са с дясна християнска идеология. Да се смееш ли, да плачеш ли.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.