Ти си петият!

Румен Белчев

Не че не си го знаехме, но друго е човек да го прочете във вестник! „22 % от българите имат психични разстройства – това са 1 610 000 души. Едва една пета от тях са получили специализирана помощ…“ Официални данни, цитирани в „ПРЕСА“.

Не бързайте да се залепвате на прозореца, за да броите дали всеки пети не си говори сам – самокритично погледнато, може точно вие да сте петият! По-добре си отворете вестника и се опитайте да броите там.

Една и съща полицейска акция довежда до раздвояване на възприятията – според „СТАНДАРТ“ полицаите „Хванаха Крокодила по бели гащи“; според „МОНИТОР“ „Барети закопчаха Крокодила в черно БМВ“… Очевидно единият от вестниците е гледал негатива, но можем да допуснем и хипотезата, че преследваният си е карал колата по гащи.

Гащите? Любима тема на жълтеникавите всекидневници – „ТЕЛЕГРАФ“ разравя фейсбуците на по-известните, за да ни покаже снимки, които те сами са си правили в огледалото – „Валери събува гащи, Азис заголва дупе“.

Можем да забележим девиации и сред кандидатите за нашата електорална любов – новото Яне, г-н Бареков, споделя в „ТЕЛЕГРАФ“ как „Преди време ми казаха, че човек всеки ден е носел на Цветан Цветанов по 600 000 лева от Капитан Андреево“… Кой? Кой му е казал? Тоя въпрос – „Кой?“ от половин година насам е мръсен.

Все пак – ако контрабандистите си плащат в стотачки, ежедневната вноска може да се смести в средноголям куфар. Ами ако са нямали едри? Разобличителят подминава тоя технически проблем и продължава с разобличенията – „За един министър-председател се говори, че е взел от хората 4 милиарда лева“…

Ако и на него са ги носили всекидневно, би трябвало да е с ТИР – падат се по около три милиона на ден от управлението му.

Но тяхната се свърши – спете спокойно деца, „Нямаме право да върнем държавата в ръцете на тези „мутри“, които управляваха през последните години“! Изявлението за „24 ЧАСА“ е на бивш министър-председател, но не оня, милиардера, а друг. Който пък очевидно има мания за преследване – в цитирано от „ТЕЛЕГРАФ“ телевизионно интервю г-н Станишев обяснява как „Ударни групи искали да бият депутати и министри“.

Ако е вярно, групите са пристигнали с голямо закъснение – тарабата пред Парламента бе бутната от съмнителните индивиди по време, когато в сградата освен охраната са само чистачките. И това ми било опозиция! Един метеж да не могат да организират като хората!

Но за това си има логично обяснение – „ПРЕСА“ тревожно алармира, че „Никой не контролира качеството на ракията“. Втасахме я! А на мезето? И там проблемите са сериозни: „Бръмбар оцветява луканката“ – твърди „ТЕЛЕГРАФ“. Стрити сушени бръмбари от вносна порода давали на луканката по-търговски вид. Ето защо на всеки пети му пее славейчето! Като ядеш бръмбари, какво искаш да имаш в главата!

И стига сме се броили до пет – защото изведнъж ще стигнем до неприятни заключения – според „24 ЧАСА“ на среща с медиите самият президент заявил: „Две години чакам някой да ми зададе въпроса за снимката с Бойко Борисов“…

Правителства падат и се качват, половин година из София се вихрят бурни страсти, хората аха – да се хванат за гушите, държавата пука по шевовете, а главата є втора година не може да спи спокойно, защото иска да ни обясни, че „Бойко Борисов не ми дърпа ушите, а ми бръкна в окото“… Ехо, има ли пилот в самолета?

Да не се отчайваме – корабът потъва бавно, има време за още по едно менте с бръмбари, хич да не ви пука, вече няма какво да се направи – според „МОНИТОР“ дори „Спирането на вредните емисии няма да оправи климата“. Но пък това си имало и положителните страни – „Глобалното затопляне увеличава бюста“!

И това го бяхме забелязали, но мислехме, че е от силикона.

От в. Стършел и блога разПЕЧАТосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.