„Маловажна” бомба

Последствия от бомбата пред адвокатската кантора. Снимки: Николай Хаджигенов

Пресцентърът на МВР не съобщи, но потвърди информацията за бомбата, избухнала снощи около 21.00ч. на първия етаж на ул.“Цар Асен 5″ в София. Жертви няма, но са изпочупени входната врата и прозорците на повече от десет метра от стълбищната площадка, на която е поставена бомбата.
Бомбата е на 30-40 метра от Съдебната палата. Изглежда от МВР смятат случая за незначителен, за да не го включат в бюлетиина. За него съобщи в блога си и Фейсбук адвокатът Николай Хаджигенов, чията кантора е в същия вход на по-.горните етажи. Във хода се намират адвокатски кантори, нотариус и частен съдебен изпълнител. Бомбата е поставена пред вратата на една от адвокатските кантори на първия етаж. В нея не работят „адвокати на мафията”, както може да предположи средностатистическият читател на български вестници.
„Цензура? Отново? Защо? Кой?”, пита адвокатът в блога си.
Медиите реагираха на новината едва след като стигна до тях. Адвокатът Хаджигенов коментира, че „новините за бомби, гърмящи в центъра на София, някак си се отразяват негативно на имиджа на правителството и на МВР.”

Последствия от бомбата пред адвокатската кантора. Снимки: Николай Хаджигенов
Последствия от бомбата пред адвокатската кантора. Снимки: Николай Хаджигенов
България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.