Дупки по пътя – недоволни. Ремонт на пътя – пак недоволни

Голямо вълнение из медиите тия дни – Ауууу, задръствания, ауууу, ремонтират “Орлов мост”! Докъде стигали опашките, колко се чакало, хаос и прочее… Пълно отразяване на градския катаклизъм.
Било предизборна акция на кмета Борисов.
Добре. Борисов може да не харесва на всички, може да го смятат за мутра, за пожарникар, каратист, бодигард и т. н.
Но ремонт трябва да се направи, нали?
Булевард “Цариградско шосе” не е ремонтиран, а само е кърпен от 1989 г. насам. Софиянци постоянно мърморят, че пътищата на София са занемарени. И пак мърморят, като ги ремонтират. Или в случая повече мърморят медиите и даже създават паника.
Кога да се направи ремонт, освен през август? Точно сега има най-малко движение в София.
Има ремонт и това е. Айде, без паника и без крясъци.
Предишния кмет Софиянски и предшественикът му Янчулев заложиха най-големия транспортен капан на София. Те пуснаха радиално движението през центъра. Арх. Стоян Янев, заедно с предшественика си Яким Петров вкараха магистралата от Люлин, която върви върху тунела на метрото право пред Министерски съвет. А Янчулев и Софиянски пуснаха движението по жълтите павета. Ако някой помни, то беше затворено. Сега целият поток от “Люлин” за “Младост” и обратно минава през тях. Павета не останаха, едно здраво няма, а няма кой да ги внесе вече. Но по-страшни са задръстванията. Пак същият арх. Янев допусна плътно строителство край всички булеварди, магистрали и Околовръстното дори, така че да блокира възможността те да се разширяват. Сега ще сърбаме попарата на арх. Стоян Янев и кмета Софиянски.
А София все повече се претъпква с коли. Всеки си купил някоя трошка за 3000 лв., иска да влезе с нея в центъра и паркира на тротоара. И недоволен, че му искат пари за паркиране.
Каквото и да става в София – все недоволни. Няма кмет, който да угоди на софиянци.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.