Волен Гайда и хоро абдали

Илия Вълков. Снимка: личен архив

Има политици, които много приличат на гайдата. Колкото повече духаш в нея и я пълниш с въздух, колкото повече й обръщаш внимание и я стискаш, толкова повече свири и се чува нейното ручило.

Веднъж стисната, гайдата приканва да се хванеш на хорото. Неговата игривост зависи от майсторството на гайдаря – колкото повече се унася в мелодия, толкова повече хорото се свива и развива. На него се хващат първи тия що са най-емоционални, най-игриви, с буйна кръв, която търчи между главата и петите, а разумът им все е един такъв… безкръвен.

Лудо хоро, диво хоро, играе по гайдатата…

Та, има политици, които много приличат на гайдатата. Колкото повече духаш в нея и я пълниш с въздух, колкото повече й обръщаш внимание и я стискаш, толкова повече свири и се чува нейното ручило.

Има и бая народ, който се хваща на това лудо хоро, диво хоро… то се вие и събира, опашката прави краваи и не се интересува от друго, защото ушите са пълни със свирнята на гайдата…

Пушка пукнала, утепала попа, ама селото не разбрало…

Лудо хоро, диво хоро, играе по гайдатата…

От блога на Илия Вълков

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.