Оланд, жените и вярата на французите в слухове

Сп. „Клоузър“ излиза с нови разкрития за личния живот на френския президент Франсоа Оланд

Само седмица след като френското списание „Клоузър“ публикува снимки, които според него доказвали любовната връзка на френския президент Франсоа Оланд с Жули Гайе, в новия си брой изданието, което актрисата съди за клевета, излиза с още разкрития, съобщават вестниците „Фигаро“ и „Кориере дела сера“.

Връзката между Оланд и Гайе датирала от две години, посочва „Кориере дела сера“. Двойката се запознала в ресторант в Париж и Гайе веднага била очарована от скромния Оланд. До тогава тя била поддръжничка на Сеголен Роаял, бившата приятелка на Оланд, от която той има четири деца. Тя се провали на президентските избори през 2007 г. срещу Никола Саркози и на вътрешнопартийните избори на социалистите през 2011 г., допълва в. „Фигаро“.

Според „Клоузър“ от 2011 г. досега Оланд и Гайе са използвали два апартамента в Париж, за да се срещат и дори са прекарали няколко уикенда в Южна Франция. Именно управителят на хотела в Южна Франция, където са отсядали, разкрил аферата.

През двете години връзката на Оланд с Гайе била белязана от раздели и сдобрявания. Официалната приятелка на президента Валери Трирвильор знаела за аферата и успяла да ги раздели веднъж. След тази първа раздяла двойката отново се събрала и докато Трирвильор почивала през лятото на 2013 г. сама в Гърция, Оланд и Гайе били в град Тюл, в департамента Корез, Франция, и дори не се стеснявали да излизат на обществени места и да пазаруват, пише „Фигаро“.

По повод здравословното състояние на френската първа дама в. „Кориере дела сера“ посочва, че тя ще бъде изписана скоро и че лекарите не разрешавали свиждане на Оланд, но той се информирал подробно за здравето й и дори се срещнал с лекуващите я медици.

В. „Фигаро“ цитира няколко версии за внезапното влошаване на здравето на Трирвильор. Според едната тя не е получила нервна криза, а просто кръвното й налягане било много ниско. Според друга тя прекалила с успокоителните, които взела, когато Оланд я предупредил, че сп. „Клоузър“ ще публикува нещо скандално срещу него.

Според в. „Фигаро“ отношенията между Оланд и Трирвильор са се влошили доста отдавна, след посланието в Туитър, което Трирвильор изпрати в подкрепа на опонент на Сеголен Роаял в битката за парламента. После Трирвильор изнервила президента с реакцията си относно експулсирането на косовската ромка Леонарда. След експулсирането журналистката заявила, че е изумена от изгонването на момичето.

Цялата история стана повод за в. „Фигаро“ да анализира склонността на французите да вярват в слухове. Допитванията на общественото мнение във Франция показват, че 42 процента от французите им вярват.

Освен това най-упоритите в последно време слухове във Франция са четири, отбелязва „Фигаро“. На първо място е смъртта на идола на тийнейджърите Джъстин Бийбър, на второ – че крокодили обитават канализацията на Париж, на трето – че във френския Гугъл французите най-често търсят информации за секса и четвъртият – че френският департамент Сен-Сен-Дьони плащал на властите на останалите департаменти, за да приемат имигрантите, които първоначално се били заселили на негова територия.

БТА

Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.