Живеете при родителите си? България на второ място в картата на кризата


Една добра карта често говори повече от дългите обяснения. Потребителят на Twitter @Amazing_Maps го е разбрал, защото пусна в неделя карта на Европа, показваща какъв процент от от младите хора на възраст от 25 до 35 все още живеят с родителите си.

Тези данни са едновременно културни – по-трудно да напусне семейството си в Италия, отколкото в Швеция – но със сигурност са свързани и с кризата, коментира френският сайт Рю89.

Такъв е случаят в Испания (37%) и Португалия (44%), докато в скандинавските страни резултатът е групиран между 2 и 4%. Франция се намира доста ниско в класацията с 11%, не при най-малкия дял в Европа, но и далеч от екстремните случаи над 40% …

Изненадата идва от Централна и Източна Европа, където намираме над 40% от младите хора при техните родители, а рекордът е на България с 52,8 % и Словакия с 56,6 %.



Его и пълния списък на европейските страни и процента на младежите, живеещи с родителите си – от сайта Quartz.com

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.