Вълнения с менте златна тоалетна Янукович

„Златната тоалетна на Янукович“ се оказва менте. С елементарна проверка се вижда, че снимката е публикувана в множество сайтове за дизайн на баня и др.

Десетина български сайта, сред които и „24 часа“ публикуваха „златната тоалетна на Янукович“, взета от украински издания. Снимката се оказа менте, използвана за пропаганда. Тя трябва да завърши образа на „диктатора“, който живеел в лукс и дворци. Лесно може да се провери с търсачките на изображения. Снимката е публикувана над 300 пъти в последните години в различни сайтове и на запад, и на изток, в множество блогове и др.
Има я в множество руски сайтове за дизайн на баня. Някой просто я е взел оттам и я е приписал на Янукович, защото „му отива“.

Кадрите от президентския дворец на Янукович трябваше също да покажат някакъв лукс като на арабските шейхове. Но държавната резиденция, макар и приватизирана, не може чак да впечатли. Автомобилната колекция в гаража й, представяна като лична на Янукович, не е нещо изключително, с преобладаващо присъствие на старите модели коли и мотоциклети от съветската епоха.

Янукович може да е корумпиран и провалил се политик и без да му измислят златна тоалетна.
Обяснимо е за обикновения читател, блогър, писач из Фейсбук, да си измисля всякакви снимки, монтажи, да им съчинява една или друга легенда. Но професионални издания да правят това е или некомпетентност, или съзнателна пропаганда.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.