Костов е от КГБ, аууу, Плевнелиев отиде в Сочи… – агонията на останките от СДС

Възмутено роптаене премина като вълна през сайтове и Фейсбук, когато Плевнелиев отиде в Сочи на закриването на олимипиадата и дори се срещна за кратко с Путин.

Жално да ти стане и като прочетеш новината във в. „Дневник”. Плевнелиев не бил на политическо посещение. Самият той се чувства длъжен да обясни, че нямал основание да откаже поканата, тя не била от Путин и т. н. А лошият Орешарски отишъл по покана на лошите и седнал на масата до едни други лоши премиери, припомня „Дневник”. Като че ли е могъл да си седне някъде другаде, освен там, където го постави протоколът.
Дори сериозните медии у нас звучат инфантилно и като политически запалянковци. Но „Дневник” е нищо пред коментарите във Фейсбук и блогове.

Мутанти от някогашното СДС като Евгени Михайлов тия дни нападнаха и Иван Костов, който се осмели да каже, че премиерът Орешарски е добър финансист и ги знае нещата. Михайлов написа във Фейсбук, че Костов е „най-добрият продукт на КГБ и Луканов”, че „разбива антикомунистическото пространство”. Това била родила „кризисната лаборатория на КГБ/ДС”. Хората като Михайлов си вярват в тези абракадабри. И се чудят защо изпадат извън политиката. Никога няма да го разберат.

За тях и Симеон II беше човек на КГБ и ДС. Те са като астрономи, които обясняват движението на планетите с комунистите и ДС. И поради това станаха маргинали.

Нито една от остатъчните политически формации от някогашното СДС не можа да влезе в парламента. За тях е като слънцето и въздуха да говорят за ДС, за комунизъм и Путин. Но мина вече четвърт век от падането на комунизма, без никакъв шанс той да се върне. Те още го рисуват като главна заплаха. И демонстрират крайна политическа нетърпимост. Всички около тях са комунисти, ако не го повтаряш с тях, и ти си комунист. Затова сега агонизират.

Другата заплаха е Путин. Влиянието на Русия е реална опасност. Но ако основните ти послания и политическо говорене са против Русия, това достатъчно ли е да спечелиш изборите? Дали с коктейла „комунизъм, ДС, мафия, олигархия и Путин” е достатъчно да минеш 4-процентната бариера на изборите?
Колкото и да им го казваш и на светлосините, и на тъмносините, те няма да го разберат.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.